Gidseldrama i Tyrkiet: Statsadvokat dræbt af venstreradikal gruppe


Det Revolutionære Folks Befrielses-partifront (DHKP-C), viste tirsdag på sin hjemmeside et billede af statsadvokaten med en pistol presset mod hovedet.


Det tyrkiske gidseldrama, hvor en venstreradikal gruppe i løbet af tirsdagen har tilbageholdt en statsadvokat i en retsbygning, er slut.

Den tyrkiske udenrigsminister bekræfter, at gidslet, statsadvokaten Selim Kiraz, er død, efter at han tidligt på aftenen blev kørt på hospitalet hårdt såret.

Desuden skal to af gidseltagerne være dræbt, har sikkerhedschef Selami Altinok i den tyrkiske millionby fortalt.

Sikkerhedsstyrker stormede retsbygningen sidst på eftermiddagen, og vidner på stedet hørte en eksplosion og skudsalver.

Den yderliggående gruppe, Det Revolutionære Folks Befrielses-partifront (DHKP-C), viste tirsdag på sin hjemmeside et billede af statsadvokaten med en pistol presset mod hovedet.

Senere har gruppen skrevet på Twitter, at tre “venner” skulle være dræbt, og at gidslet var hårdt såret, men – på daværende tidspunkt – fortsat i live.

Statsadvokaten har stået i spidsen for en efterforskning af en teenagers død under en regeringsfjendtlig demonstration sidste år.

DHKP-C beskylder det store regerende AK-parti for at være skyld i drabet på den 15-årige Berkin Elvan. Teenagerens død udløste store uroligheder i flere tyrkiske byer for et år siden.

Elvan døde i marts sidste år på et hospital i Istanbul efter at have ligget i koma i 269 dage. Han blev dødeligt såret af et tåregashylster, da han var på gaden for at købe brød til sin familie under demonstrationer mod premierminister Recep Tayyip Erdogan i juni 2013.

Gidseltagerne siger, at de ønsker at se politimanden, som skulle have dræbt Elvan, gå til bekendelse på tv, ligesom de kræver, at retsforfølgelse af demonstranter indstilles.

USA, EU og Tyrkiet har registreret DHKP-C som en terrorgruppe.

/ritzau/Reuters