Far slog mor ihjel: Nu får han forældremyndigheden


Den dræbte kvindes familie er i chok over den afgørelse. Hvordan kan man på den måde belønne en morder for at have slået børnenes mor ihjel.

Manden, der dræbte sin ekskone, den 39-årige Hafida Bourouih, har fået forældreretten over parrets to børn, skriver TV2 Nyhederne.

Hafida Bourouih blev i juli 2014 dræbt af sin eksmand, mens det skilte pars to børn på to og fire år befandt sig i lejligheden, hvor drabet fandt sted.

LÆS OGSÅ: Hafidas mand: Fængslet i fire uger for drab
Manden erkendte i retten drabet og sidder fængslet, mens han afventer sin retssag.


Hafida Bourouih blev i juli 2014 dræbt af sin eksmand, mens det skilte pars to børn på to og fire år befandt sig i lejligheden, hvor drabet fandt sted.

Den fængslede mand havde i forvejen delt forældremyndighed over den ældste dreng og ingen forældremyndighed over den yngste.

LÆS OGSÅ: Politiet: Hafida formentlig fundet død
Statsforvaltningen tildelte ham fuld forældremyndighed over begge drenge, hvilket vækker stor frustration i den dræbte kvindes familie.

- Vi er i chok over den afgørelse. Hvordan kan man på den måde belønne en morder for at have slået børnenes mor ihjel.

LÆS OGSÅ: Hafida-drabet: Her blev liget fundet
- Det er jo helt forfærdeligt, hvad de børn har været igennem. Og hvordan skal deres far nogensinde blive en god og kærlig forælder for de to drenge, siger Hassan Bourouih, bror til den dræbte Hafida Bourouih, til TV2.

Siden drabet har de to drenge boet hos Hassan Bourouih og hans kone. De har i forvejen to børn på 9 og 11 år.

LÆS OGSÅ: Hafida-drabet: Drabssigtede overvejede at partere liget
Det var et skænderi, som førte til, at manden tog livet af sin kone i 2014.

Ifølge mandens forklaring til politiet havde Hafida langet ud efter ham med en lille kniv, og det fik ham til at slå hende i gulvet. Han har oplyst, at han er tidligere bokser.

Efterfølgende kvalte han sin hustru og skaffede liget af vejen. Manden har forklaret til politiet, at han først forsøgte at kvæle Hafida med de bare næver, og derefter brugte han en ledning.

Parrets børn var til stede i lejligheden, da drabet fandt sted. Det ældste barn på fire år var ifølge mandens forklaring til politiet i bad, mens det yngste barn på to så tegnefilm, da drabet skete.

/ritzau/