Unge amok med traktor i Tønder: Brager ind i bil


Den vilde tur endte med, at traktoren formåede at køre ud af Tønder og slippe væk fra politiet over nogle marker. Arkivfoto


En mand handlede hurtigt og sprang ud af sin bil, da den blev ramt af en stor traktor i Tønder.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

I traktoren sad to unge mænd, og påkørslen var blot en af en række lovovertrædelser, de to begik på kort tid lørdag aften, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

– Det hele starter med, at en patrulje er på vej til et indbrud i en landejendom nord for Tønder. Da får vi en anmeldelse om, at en stor, firehjulstrukket traktor er på vej i retning mod byen. Anmelderen synes, at det ser lidt underligt ud, og tænkte, at den nok var stjålet, siger vagtchef Erik Lindholdt til Ritzau.

– Mens de kører, begynder de to mænd at banke ruderne på traktoren ud og smide glasset på kørebanen. Formentlig for at få anmelderen til at standse. Vi får kontakt med traktoren og følger den ind gennem Tønder, siger vagtchefen.

Herefter hærger mændene byen ved at køre ind i både chikaneanlæg og lygtepæle. På et tidspunkt brager de også ind i en bil.

– Mændene rammer siden af en bil med traktorens frontlæsser. Der var ikke læssegrej monteret, men stativet rammer bilen og får den til at vippe. Havde holderen siddet lidt højere, var den gået igennem sideruden, men nu ramte den døren i stedet, siger Erik Lindholdt.

De første meldinger gik på, at traktoren havde forsøgt at køre over en bil, men tekniske undersøgelser viser, at traktorens hjul ikke nåede at ramme bilen.

Den vilde tur endte med, at traktoren formåede at køre ud af Tønder og slippe væk fra politiet over nogle marker.

Den første melding om indbrud indløb klokken 18.10, hvorefter traktorjagten udspillede sig. Omkring klokken 19.30 får politiet et tip om, hvor de to mænd befinder sig.

– En patrulje bliver kontaktet af en person, der mente at vide, hvor gerningsmændene var. På det tidspunkt vidste vi, hvem vi ledte efter, men ikke hvor de var. Vi havde haft fat i dem tidligere på dagen, og patruljen kunne genkende dem, siger Erik Lindholdt.

Mændene, der er 19 og 22 år, var kørt i en cirkel rundt om byen og tilbage til Tønder.

De to er indtil videre sigtet for at forvolde fare mod andres liv eller førlighed. Derudover vil de blive sigtet for to indbrud, brugstyveri af traktor og “en hel stribe” overtrædelser af færdselsloven.

/ritzau/