Sigtelse: 30-årig skaffede M95-riffel til terror


Arkivfoto


En 30-årig mand sigtes for at have skaffet og leveret en M95-automatriffel til Omar El-Hussein i forbindelse med skudangrebene i København mod kulturhuset Krudttønden og synagogen i Krystalgade i weekenden 14. og 15. februar.

Det er kommet frem fredag ved et grundlovsforhør i Dommervagten i København.

Specialanklager Stig Fleischer læste fredag formiddag sigtelsen op mod manden, der blev anholdt torsdag formiddag. Senere fredag bliver en anden mand fremstillet i samme sag. Stig Fleischer vil forlange begge mænd varetægtsfængslet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Den 30-årige har sin gang i det københavnske bandemiljø, og han er tidligere dømt i en sag, som netop handlede om besiddelse af våben.

Ud over sigtelsen om at tilvejebringe M95-geværet er den 30-årige sigtet for at have bortskaffet Omar El-Husseins tøj efter angrebet ved Krudttønden, hvor filmmanden Finn Nørgaard blev dræbt.

Det var skud fra M95’eren, som dræbte filmmanden, og som derudover sårede flere politifolk.

Den 30-årige er derudover sigtet for at have tilvejebragt forskellige effekter til Omar El-Hussein forud for skyderiet ved synagogen i Krystalgade, hvor Dan Uzan blev dræbt, da han stod vagt uden for synagogen.

M95-riflen er et kraftfuldt fuldautomatisk våben, der benyttes af forsvaret. Det var da også blandt andet militære våben, som den 30-årige blev sat i forbindelse med under den tidligere sag, som stammer helt tilbage fra 2008.

LÆS OGSÅ: Terrormistænktes riffel er efterlyst efter hjemmerøveri
LÆS OGSÅ: Gerningsmandens gevær: Kunne affyre 700-900 skud i minuttet
Tre andre mænd er allerede fængslet for at have hjulpet Omar El-Hussein i forbindelse med angrebene mod Krudttønden og Synagogen.

Et 18-årigt familiemedlem er sigtet for at have fremskaffet en skudsikker vest og en kniv til Omar El-Hussein, mens to mænd på 20 og 22 er sigtet for at have bortskaffet M95-eren og for at tilvejebringe to pistoler til Omar El-Hussein.

De sigtede i sagen er alle sigtet efter straffelovens bestemmelser om medvirken til drab og drabsforsøg. Straffelovens terrorbestemmelse er ikke nævnt i sigtelserne, selv om myndighederne har udråbt angrebene som terror.

/ritzau/