Alternativet smider Klaus Riskær Pedersen ud af partiet


Klaus Riskær Pedersen holder tale til en Fri Hash demonstration i København d.3 maj 2014. Under stor jubel steg finansmanden op på højtalervognen og talte for en legalisering af hash.

Klaus Riskær Pedersen er ekskluderet som medlem af Alternativet, oplyser partiet i en pressemeddelelse. Han nåede dermed kun at være medlem af det nye parti i en uge.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Klaus Riskær Pedersen, som er tidligere medlem af Europa-Parlamentet for Venstre, ville forsøge at blive Alternativets folketingskandidat i Københavns Omegns Storkreds.

LÆS OGSÅ: Riskær er Alternativets værste mareridt
Men bestyrelsen i kredsen har indstillet til hovedbestyrelsen, at han skal ekskluderes for at have skadet partiet og modarbejdet dets idé- og værdigrundlag.

LÆS OGSÅ: Riskær vil i folketinget
Og efter at Klaus Riskær Pedersen har afvist et mæglingsforsøg, har hovedbestyrelsen meddelt ham, at han kan betragte sig som ekskluderet, oplyser partiet.

LÆS OGSÅ: Klaus Riskær for fri hash
– Hovedbestyrelsen anfører, at beslutningen har været svær, men at der var fuld enighed om eksklusionen af Klaus Riskær Pedersen som medlem af Alternativet, lyder det i meddelelsen.

/ritzau/