Task Force Pusherstreet: 12 personer anholdt i den sidste uges tid


Foto af ugens fangst fra Pusherstreet. Københavns Politis Task Force Pusherstreet har i den forgange uge gjort livet surt for den organiserede hashhandel i Pusher Street på Christiania.


Task Force Pusherstreet melder ud i en pressemeddelelse at de inden for den sidste uge har anholdt 12 personer for hashhandel. Der blev konfiskeret hash for ca. 500.000 kroner.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Københavns Politi skriver i en pressemeddelelse følgende:

Københavns Politis Task Force Pusherstreet har i den forgange uge gjort livet surt for den organiserede hashhandel i Pusher Street på Christiania.
 
Tirsdag blev fire unge mænd på henholdsvis 21, 21, 22 og 30 år anholdt, kort efter at de havde lukket en hashbod i Pusher Street. De blev anholdt inde på Christiania og fundet i besiddelse af 15,2 gram hash, 41,6 gram skunk og et mindre kontantbeløb. Ved ransagningerne på de anholdtes bopæle blev der efterfølgende fundet et mindre kvantum kokain, hash, joints og et mindre kontantbeløb.

Alle fire mænd blev efter endt afhøring løsladt af politiet.
 
Onsdag aften slog politiet igen til mod den organiserede hashhandel i Pusher Street. Ved denne aktion foretog politiet anholdelse af fem mænd på henholdsvis 24, 28, 29, 34 og 43 år. De blev alle fem anholdt i to hashboder, beliggende ved værtshuset Woodstock i Pusher Street. De fem blev fundet i besiddelse af 2271 gram hash, 881 gram skunk, 132 joints, 110 ml. hasholie samt 15 hashkager. De sigtede blev yderligere fundet i besiddelse af 63.050 kr. i kontanter. Det er politiets opfattelse, at det store kontantbeløb stammer fra aftenens hashsalg.

Der blev ligeledes fundet en kniv og en peberspray på de anholdte fra hashboderne.

I forbindelse med aktionen blev der kastet en fyldt øldåse efter politiet inde på Christiania. Ingen blev ramt af dåsen.

Alle fem anholdte blev efter endt afhøring løsladt af politiet.
 
Fredag morgen slog Task Force Pusherstreet igen til mod hashhandlen. I en hashbod på Forpladsen på Christiania blev der foretaget anholdelse af to mænd på henholdsvis 20 og 33 år. Ved ransagning omkring hashboden blev der fundet 85 joints og 3.000 kroner hidrørende fra salg.

Samtidig med dette blev der foretaget en ransagning af en adresse i udkanten af Christiania, hvor politiet havde mistanke om, at der blev opbevaret hash. Ved ransagningen blev husets beboer, en 63-årig kvinde anholdt, og der blev fundet 2,2 kg hash, 715 gram skunk, 881 joints og ca. 165 gram hashmix. Politiet fandt endvidere 127.151 kr., som formodes at stamme fra hashhandel i Pusherstreet. Det er politiets mistanke, at kvinden bliver betalt af Pusher Streets hashhandlere for at holde deres hash.

Den anholdte blev efter endt afhøring løsladt.

Yderligere blev der for enden af Pusher Street foretaget ransagning af et skur, der fungerede som nærlager til boder i Pusher Street. I skuret blev fundet: 473,5 gram hash, 2303,6 gram skunk, 268 stk. joints, 196 gram pot og 10 ml. hasholie.
 
I alt resulterede ugens aktioner med følgende:

12 anholdte for salg af hash i Pusher Street.
4959,7 gram hash.
3941,2 gram skunk.
1366 stk. joints.
196 gram pot.
165 gram hashmix.
120 ml. hasholie.
15 hashkager.
1 stk. ulovlig kniv.
1 stk. peberspray.
193.201 kroner.

De beslaglagte hashvarer har en salgsværdi af ikke under 500.000 kr., hvis der regnes ud fra at et gram hash/skunk og en joint koster 50 kr. Dette sammenholdt med de beslaglagte 193.201 kr., er pusherne blevet ca. 700.000 kr. fattigere. 
 
“Som det tydeligvis fremgår af ovenstående, så går vi fortsat målrettet efter at stoppe den åbenlyse hashhandel i Pusher Street på Christiania.” udtaler politikommisær Steffen Th. Steffensen.

“Vi tager efterhånden nogle hashkøbere ganske tæt på Pusher Street, så vores bedste råd til dem er: hold jer væk, bøden for besiddelse af en joint er på 2000 kr.” fortsætter Steffen Th. Steffensen.