Optagelser lavet efter bombeangrebene.
Egyptiske fly har kastet bomber over Libyen i bestræbelser på at bekæmpe den militante bevægelse Islamisk Stat (IS).
Men ikke kun militante blev ramt af luftangrebene i den østlige by Derna i sidste uge, lyder det fra Amnesty International, der citerer øjenvidner for oplysningen.
– Nye øjenvidneberetninger indikerer, at det egyptiske luftvåben ikke tog de fornødne forholdsregler, da det udførte et angreb, som dræbte syv civile i et kvarter med beboelsesejendomme, lyder det i en rapport fra organisationen.
Amnesty melder samtidig, at de egyptiske bomber hovedsageligt ramte militære mål, men at to missiler ramte ned i et tætbeboet nabolag nær et universitet i Derna.
– Et missil ramte en fireetagers bygning, der ejes af al-Kharshoufi-familien, hvilket dræbte en mor og hendes tre børn på mellem tre og otte år. Faren og et andet barn blev såret. Et andet missil ramte ned i en gade mellem civile hjem, hvilket resulterede i tre dræbte, skriver Amnesty.
Egypten har udført luftangreb i Libyen siden forrige mandag, da det kom frem, at Islamisk Stat havde halshugget 21 kristne egyptere, der havde søgt arbejde i Libyen.
Søndag sagde den egyptiske præsident, Abdel Fattah al-Sisi, at angrebene havde ramt 13 mål “med præcision” efter grundig forberedelse for at undgå civile tab.
Men de egyptiske angreb skal kulegraves, mener Amnesty.
– Egypten er trådt ind i rækken af dem, der udgør en fare for civile i Libyen, siger Hassiba Hadj Sahraoui, vicechef for Amnestys aktiviteter i Mellemøsten og Nordafrika.
– Drabene på syv civile, seks af dem i deres eget hjem, skal undersøges, siger han.
Egyptens udenrigsministerium og militære talsmænd har ikke kommenteret Amnestys beskyldninger.
Libyen var præget af vold, allerede inden Islamisk Stat fik fodfæste i landet.
To rivaliserende regeringer og parlamenter – dels i hovedstaden Tripoli, hvor politikerne er under indflydelse af islamister, dels et internationalt anerkendt styre i den østlige del af landet – kæmper om kontrollen med Libyens byer og olierigdomme.
/ritzau/Reuters