Tidligere IMF-chef: Min sexlyst er lidt grovere


Arkivfoto

Dominique Strauss-Kahn, den tidligere topboss i Den Internationale Valutafond, måtte torsdag ud i et svært forsvar for sin nedsættende omtale af kvinder i den såkaldte Carlton-sag, hvor han står anklaget sammen med 13 andre.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Franskmanden nægter anklager om, at han har organiseret en række sexfester, og han hævder, at han ikke var bekendt med, at kvinderne ved festerne var prostituerede.

Men anklageren mener, at sms-beskeder fra Strass-Kahn dokumenterer noget andet.

– Hvem har du med i bagagen, skrev den tidligere IMF-chef eksempelvis til den medtiltalte forretningsmand Fabrice Paszkowiski i en sms.

Kahn står anklaget for at have spillet en central rolle i en ring, der har sørget for betalte kvinder til magtfulde mænd.

I en anden telefonbesked, som blev præsenteret torsdag i retten i Lille, omtaler han kvinder som “udstyr” og “gaver”.

Den 65-årige franskmand indrømmer, at ordene er referencer til kvinder, men han forklarer, at hans ordvalg blot er “drengestreger.”

Han mener – modsat anklageren – at telefonbeskederne beviser, at han netop ikke tog initiativ til sexfesterne.

Prostituerede har forklaret, at den tidligere IMF-boss udsatte dem for seksuelt samkvem af en karakter, som de ikke ønskede at være med i.

– Jeg har tydeligvis en seksuallyst, som er lidt grovere end den, andre mænd har. Det har kvinder ret til ikke at bryde sig om, hvad enten de er prostituerede eller ej, siger Strauss-Kahn.

Franskmandens hemmelige lejlighed i Paris var også et tema på hans sidste dag i vidneskranken.

At lejligheden var scene for sexfesterne er ifølge anklageren bevis på, at Strauss-Kahn har lagt hus til prostitution, og dermed kan han dømmes for alfonseri.

Selv forklarer den 65-årige økonom, at han havde brug for et sted, hvor han kunne møde kvinder og venner privat.

– Jeg var gift dengang, forklarer han.

Prostitution er lovligt i Frankrig, men alfonseri kan straffes med op til 10 års fængsel og bøder i millionklassen.

Dominique Strauss-Kahn blev tidligere betragtet som en stærk kandidat til at blive fransk præsident – indtil han blev fældet af flere opsigtvækkende sexsager.

/ritzau/NTB