Obama og Cameron fordømmer IS-drab på japansk gidsel


Dette billede er fra videoen, hvor Islamisk Stat fremsætter deres krav om en løsesum på 200 millioner dollars.


Den amerikanske præsident, Barack Obama, fordømmer det, der tilsyneladende er endnu et drab på et gidsel begået af terrorgruppen Islamisk Stat.

– USA fordømmer på det kraftigste det brutale mord på den japanske statsborger Haruna Yukawa begået af terroristgruppen ISIL, siger den amerikanske præsident lørdag i en udtalelse.

Præsidenten opfordrer endnu engang til, at det japanske gidsel Kenji Goto og alle andre af IS’ tilbageværende gidsler løslades.

– Vi står skulder ved skulder med vores japanske allierede og bifalder Japans engagement i at skabe fred og udvikling i en region meget langt fra landets kyster, siger Obama.

Den amerikanske præsident reagerer på en video, som angiveligt er distribueret på Twitter af Islamisk Stat, og som viser et japansk gidsel, der holder et foto af det, der formodentlig er det andet japanske gidsel. Manden på billedet er halshugget.

Den japanske regering forsøger at få verificeret videoen, men har endnu ikke officielt bekræftet, om det reelt er de to tilfangetagne japanske statsborgere, Kenji Goto Jogo og Haruna Yukawa, der optræder på billederne.

Samtidig tager også Storbritanniens premierminister, David Cameron, kraftigt afstand fra det formodede drab på japaneren.

– Det rapporterede brutale mord på Haruna Yukawa og de yderligere trusler fra ISIL er bare endnu en påmindelse om, hvor barbariske disse terrorister er, lyder det fra David Cameron i en udtalelse.

Premierministeren sender sine tanker til Haruna Yukawas familie og siger, at Storbritannien står sammen med det japanske folk i denne svære tid.

Tirsdag dukkede en video op på internettet, hvor Islamisk Stat truer med at dræbe de to japanske gidsler, hvis ikke Japan indenfor 72 timer betalte en løsesum på 1,28 milliarder danske kroner.

Tidsfristen for denne betaling udløb tidligt fredag.

/ritzau/AFP