Ny gidseltagning rammer Paris: Tvivl om antallet af ofre


Coulibaly Amedy holder lige nu flere som gidsler i et jødisk supermarked i Paris. Politiet siger at han også skød og dræbte en kvindelig betjent torsdag formiddag.


Et jødisk supermarked i det østlige Paris er fredag eftermiddag skueplads for et gidseldrama, som ser ud til at have direkte forbindelse til onsdagens massakre på satiremagasinet Charlie Hebdo.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Situationen er uoverskuelig, og der er forskellige meldinger om antallet af ofre.

Politikilder på stedet siger til både AFP og BBC, at to personer er blevet dræbt under gidseltagningen.

LÆS OGSÅ: Ny gidseltagning rammer Paris: To meldes dræbt
En anden fransk politikilde siger dog til Reuters, at én person er alvorligt såret, mens der skal være tale om seks gidsler.

Også det franske indenrigsministerium afviser, at der skal være tale om to omkomne.

Gidseltagningen finder sted i kvarteret Porte de Vincennes. Kilden oplyser, at gidseltageren skal være bevæbnet med to våben, muligvis Kalasjnikov-geværer.

Ifølge flere franske medier skal der være flere kvinder og børn blandt gidslerne. Ifølge AFP er der tale om fem gidsler, og en snes bevæbnede politifolk fra en specialstyrke har taget opstilling foran stedet.

Den franske indenrigsminister, Bernard Cazeneuve, og Paris’ borgmester, Anne Hidalgo, er på vej til supermarkedet, mens skoler i nærheden af gidseltagningen er ved at blive lukket. Skolebørnene bliver holdt inden døre på skolerne, oplyser skolemyndighederne.

En politikilde siger til Le Figaro, at gidseltageren er den samme, der skød og dræbte en kvindelig politibetjent torsdag i Montrouge i det sydlige Paris.

– Han er ekstremt farlig. Han er bevæbnet med to automatvåben, siger kilden.

Manden skal have sagt til de politistyrker, der omringede ham: I ved udmærket godt, hvem jeg er.

Kilder siger ligeledes til AFP, at der et tale om den samme mand.

– Det er gerningsmanden fra Montrouge, siger en kilde til AFP.

Samtidig har fransk politi frigivet billeder af en kvinde og en mand, der sættes i forbindelse med drabet på den kvindelige betjent torsdag. De efterlyste er den 32-årige Amedy Coulibaly og den 26-årige Hayat Boumeddiene.

Politikilder har tidligere bekræftet over for nyhedsbureauet, at manden bag torsdagens drab på betjenten kender de to Kouachi-brødre, som fransk politi fredag har omringet i byen, Dammartin-en Goële, der ligger blot 40 kilometer nordøst for Paris.

Her har de formodede gerningsmænd til Charlie Hebdo-massakren forskanset sig i en lille virksomhed, og de skal have taget mindst et gidsel.

88.000 franske politibetjente og militærfolk har deltaget i menneskejagten på de to brødre, Cherif Kouachi og Said Kouachi, der er mistænkt for at stå bag onsdagens angreb mod det satiriske ugeblad, hvor 12 mennesker blev dræbt.

/ritzau/AFP