Rigspolitiet tilbyder job til hackere


Arkivfoto


I stedet for at kæmpe imod os, så arbejd hos os.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Sådan lyder det fra Rigspolitiets cyberchef, Kim Aarenstrup, i en appel til hackere og it-aktivister i mandagens udgave af Politiken efter et år med en række hackersager og hård kritik af statens og politiets it-sikkerhed.

– Hvis man er hacker, er det nu, man skal overveje sin løbebane, siger Kim Aarenstrup, chef for Nationalt Cyber Crime Center (NC3), til Politiken og fortsætter:

– Hvis man har leget med den ild et par gange og synes, det har været spændende, skal man tænke over, om ikke man kan bruge sine evner på den anden side af plankeværket i den gode sags tjeneste, siger han.

Budskabet er faktisk en direkte invitation. Som relativ ny chef for Rigspolitiets it-kriminalitetsenhed har han sat sig for at ansætte langt flere it-ingeniører for på den måde at øge politiets evner.

Konkret skal NC3’s hightech-enhed, der tager sig af hackerangreb, bestå af halvt politifolk og halvt civile it-eksperter.

Og også i resten af NC3, der i 2015 kommer op på over 90 ansatte, vil man arbejde i retning af en 50/50-fordeling.

– At vi blander kortene er med til at bringe os tættere på verden omkring os.

– Du kan uddanne politifolk så og så meget, men de er typisk mere snævre i deres kompetencer, mens it-ingeniører har en bredere tilgang til alle aspekter af it, siger Kim Aarenstrup til Politiken.

NC3 blev oprettet 1. maj i år for at styrke politiet i kampen mod alle former for it-kriminalitet. Ifølge Kim Aarenstrup har oprustningen betydet, at Rigspolitiet og politikredsene har fældet 25 hackere i andet halvår 2014.

– Vi fanger dem derude i stor stil og har lagt dem ned, en efter en. Mange af dem har følt sig elitært skråsikre på, at de kunne gemme sig for politiet. Det kunne de måske for to år siden, men det kan de ikke længere, siger han til Politiken.

/ritzau/