Mand skudt af politi: Den Uafhængige Politiklage-myndighed overtager sagen


Høng hvor personen blev skudt og dræbt af politiet


Den Uafhængige Politiklagemyndighed bekræfter, at politiet har skudt og dræbt en mand i forbindelse med en skudepisode søndag morgen ved Høng på Vestsjælland, der ligger mellem Kalundborg og Slagelse.

LÆS OGSÅ: Dræbt af skud i brystet: Politiet skyder person efter biljagt
– Manden blev ramt i brystet af et skud klokken 04.16. Han afgår ved døden klokken 05.21, siger specialkonsulent ved Den Uafhængige Politiklagemyndighed Janus Rasmussen til Ritzau.

Ifølge Den Uafhængige Politiklagemyndighed startede Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi deres jagt på manden klokken 04.05, og 11 minutter senere faldt skuddet.

Specialkonsulenten har ingen oplysninger om, hvem manden er eller, hvad sagen drejede sig om. Men skudepisoden skal være sket i forbindelse med en såkaldt eftersættelse af manden.

Den Uafhængige Politiklagemyndighed er nu i færd med at undersøge omstændighederne i forbindelse med skudepisoden.

– Vi overtager det hele nu, når en person er ramt af skud af politiet og er død på baggrund af politiets indgriben. Og vi foretager nu en normal efterforskning, som politiet også ville have gjort det, siger Janus Rasmussen.

Den Uafhængige Politiklagemyndighed forventer at bruge resten af dagen på at indsamle tekniske beviser i sagen. Selve efterforskningen ventes at tage flere måneder.

Sagen fra Høng er den anden på tre uger, hvor Poltianklagemyndigheden går ind i en sag.

2. december begik en 30-årig medarbejder selvmord på Amager i forbindelse med politiets ransagning af mandens lejlighed. Manden var sigtet for alvorlig økonomisk kriminalitet i en sag om bedrageri for cirka en kvart milliard kroner.

/ritzau/