J er i sagen tiltalt for at have orkestreret levering af hash, som skulle sælges på Christiania. Alt i alt løber det op i omegnen af to ton hash. Arkivfoto
Syv et halvt år. Så længe skal 45-årige JJ sendes bag tremmer for sin formodede rolle som bagmand bag enorme hashleverancer til Christiania, hvis det står til anklagemyndigheden.
Det fortæller senioranklager Henrik Bergqvist torsdag i Københavns Byret, hvor JJ sammen med seks andre mænd sidder tiltalt i den såkaldte “leverandørsag”.
– Retten skal dels lægge vægt på mængden, på hans rolle som bagmand, på fortjenesten og på at han tidligere er straffet for lignende kriminalitet, lyder det i Henrik Bergqvists procedure omkring JJ.
Leverandørsagen er en del af et større sagskompleks – af politiet kaldet Operation Nordlys – om hashhandel på Christiania.
JJ er i sagen tiltalt for at have orkestreret levering af hash, som skulle sælges på Christiania. Alt i alt løber det op i omegnen af to ton hash.
De syv tiltalte har ifølge anklagemyndigheden spillet forskellige roller i leverandørvirksomheden, og derfor bør de ifølge Henrik Bergqvist også have forskellige straffe.
To mænd, som angiveligt har modtaget og opbevaret hash på Lolland, bør ifølge Bergqvist idømmes henholdsvis seks og seks et halvt års fængsel.
45-årige AJ har ifølge anklagemyndigheden ageret kurer mellem lagrene i Lolland og opbevaringssteder nær København, og han bør ifølge Bergqvist straffes med seks års fængsel.
I sagen optræder desuden to mænd, som efter anklagemyndighedens opfattelse har været det sidste led i leverandørkæden og distribueret 520 kilo hash til mindst én bod på Christiania. De bør ifølge Bergqvist idømmes henholdsvis fire og fire et halvt års fængsel.
Endelig bør 50-årige SA idømmes fire års fængsel, mener Henrik Bergqvist. Manden har ifølge anklagemyndigheden fungeret som højre hånd for bagmanden, men man mener kun, at han i denne sag kan hænges op på 372 kilo hash.
SA er til gengældt dømt for hashkriminalitet to gange tidligere, og det skal ifølge Henrik Bergqvist komme ham markant til ugunst, når straffen skal fastsættes.
Frem mod jul skal forsvarsadvokaterne aflægge deres procedure i sagen, hvor der efter planen falder dom i begyndelsen af det nye år.
I hele sagskomplekset efter Operation Nordlys er 85 personer tiltalt. Sagskomplekset består ud over “leverandørsagen” af seks sager, som i øjeblikket behandles ved retten.
/ritzau/