Tyskere strømmer til jihadister i Syrien


Vi anslår 550. For blot nogle dage siden, var det 450. Disse unge mennesker blev radikaliseret i Tyskland i deres lokalsamfund, siger ministeren til den tyske tv-kanal Phoenix.


Hundredvis af tyskere har forladt Tyskland for at kæmpe side om side med jihadister fra Islamisk Stat (IS) i Syrien og Irak, og tallet er stigende.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Sådan lyder skønnet fra den tyske indenrigsminister, Thomas de Maizière.

– Vi anslår 550. For blot nogle dage siden, var det 450. Disse unge mennesker blev radikaliseret i Tyskland i deres lokalsamfund, siger ministeren til den tyske tv-kanal Phoenix.

De fleste af dem, der har sluttet sig til Islamisk Stat, er mænd, men der er også kvinder, der rejser til Syrien og Irak.

De Maiziere siger samtidig, at de tyske myndigheder holder et vågent øje med nogle af de omkring 230 personer, som bliver betragtet som en potentiel trussel på tysk jord.

– Vi kan ikke udelukke, og i visse tilfælde er det faktisk muligt, at de er ved at forberede et angreb, siger Thomas de Maizière.

I midten af oktober annoncerede Tyskland nye tiltag, der skal forhindre landets borgere i at rejse til Syrien og Irak for at kæmpe sammen med jihadisterne. Heriblandt konfiskering af personlige papirer.

Over hele Europa er der stigende bekymring over borgere, som vender hjem fra de krigshærgede Syrien og Irak.

/ritzau/AFP