To rumænere dømt for skimming


Arkivfoto


Mandag den 20. oktober afsagde retten i Næstved dom i en sag, hvor to mænd har været sigtet efter straffelovens bestemmelser om databedrageri – eller skimming, som det også kaldes.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

De tiltalte har været varetægtsfængslet siden juli måned 2014, og de blev begge dømt for forsøg på databedrageri. Der er tale om to rumænere på henholdsvis 30 og 35 år, og de har ikke nogen tilknytning til Danmark.

De to mænd blev anholdt på p-pladsen ved Rema1000 på Næstvedvej i Skælskør lørdag den 5. juli klokken 15, hvor de holdt parkeret. Det skete, efter at politiet havde modtaget en anmeldelse fra en tankpasser – som tilfældigvis også er politiassistent – på benzintanken F24 på Sorøvej om, at der var monteret skimmingudstyr på en af tankstanderne, altså udstyr, der kan aflæse den information, der ligger på kundernes betalingskort. Samtidig forklarede vidner til politiet, at de to anholdte havde holdt tanken under opsyn i løbet af dagen.

LÆS OGSÅ: Skimming: To rumænere satte aflurings-udstyr op på betalingsautomat
Den 30-årige blev idømt fem måneders fængsel og udvist med et indrejseforbud i seks år.

Den 35-årige blev idømt fængsel i et år og tre måneder og blev udvist med et indrejseforbud i 12 år.

Foruden episoden i Skælskør blev den 35-årige dømt for yderligere to forhold med skimming af dankort, som er begået på en benzintank i Frederikssund. Her havde politiet konstateret, at oplysningerne fra ikke færre 22 aflæste kort var blevet anvendt i USA, og hvor der var hævet beløb svarende til 70.000 kroner.

De to mænd blev også dømt til at betale erstatning.

Anklagerfuldmægtig Sandra Sessa udtaler, at dommen sender et tydeligt signal om, at der bliver slået hårdt ned på skimming af dankort.