Ministerium advarer om rejser til muslimske lande


Arkivfoto


Udenrigsministeriet har de sidste par dage skærpet rejsevejledningen til en lang række lande, og fredag aften vil i alt 28 rejsevejledninger være ændret, oplyser Udenrigsministeriets borgerservice til Politikens netavis.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Skærpelsen gælder både lande i Mellemøsten som Bahrain, Tunesien og Jordan, men også rejsende i lande som Indien, Burkina Faso og Filippinerne advares om at være agtpågivne.

– Det gælder typisk muslimske lande eller lande med en stor muslimsk befolkningsgruppe, siger Ole Egberg Mikkelsen, centerchef i Udenrigsministeriets borgerservice til politiken.dk.

Han fortæller, at advarslen til danske rejsende ikke kun er afledt af, at Danmark torsdag valgte at træde ind i den koalition, der er i krig mod den militante gruppe Islamisk Stat i Irak.

– Vi gør det, fordi vi har set halshugninger i nogle af de lande, og vi vil gøre opmærksom på, at hvis man vælger at tage dertil, kan der være en særlig terrorrisiko og fokus på danskere, forklarer han til politiken.dk.

Han understreger, at Udenrigsministeriet ikke fraråder rejser til den 28 lande, men gør opmærksom på, at man skal bruge sin sunde fornuft og undgå risikofyldte situationer.

Blandt andet bør man overveje, om det er en god idé at færdes i områder, hvor man er eneste udlænding. Det er desuden en god idé at orientere sig via hotel, rejsebureau eller andre, man har tillid til, i forhold til hvilke forholdsregler, man skal tage i det land, man rejser i.

Og så bør man hvis muligt holde sig fra steder, hvor mange vesterlændinge er samlet, såsom lufthavne.

Her er den fulde liste: Afghanistan, Bahrain, Burkina Faso, De Forenede Arabiske Emirater, Filippinerne, Indien, Indonesien, Irak, Iran, Jordan, Kenya, Libanon, Libyen, Malaysia, Mali, Marokko, Mauretanien, Niger, Nigeria, Palæstina, Pakistan, Saudi Arabien, Somalia, Syrien, Tunesien, Tyrkiet, Yemen og Egypten.

/ritzau/