Øget tv-overvågning skal gøre københavnerne mere trygge


overvågningskamera på Strøget


Københavns Kommune skal kunne give akut økonomisk støtte, så flere kan opstille kameraovervågning for at bekæmpe kriminalitet og øge trygheden.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Det er forslaget, der bliver præsenteret ved næste møde i Økonomiudvalget med Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), som afsender, skriver Berlingske.

Helt praktisk betyder det, at hvor midlerne i Sikker Bys tv-overvågningspulje i dag kun kan søges af almennyttige boligselskaber, skal det fremover være muligt for sportsforeninger og andre organisationer også at få støtte.

Tiltaget kommer, efter at en forening i Sydhavnen, SydhavnsCompagniet, har været udsat for chikane og trusler.

– Ansøgerfeltet skal udvides, så eksempelvis SydhavnsCompagniet kan få midler, når behovet opstår. Det er vigtigt, at de organisationer, som spiller en positiv rolle i København, får mulighed for at styrke trygheden for deres medarbejdere og omkring deres faciliteter, siger Frank Jensen til Berlingske.

Samtidig har overborgmesteren bedt Justitsministeriet undersøge, om loven om tv-overvågning kan ændres, så kommunerne kan støtte overvågning af privat fælleseje frem for i dags tilladelse til kun at støtte overvågning af offentlige områder.

Ministeriet bekræfter, at det er bekendt med henvendelsen.

Rasmus Jarlov, der er leder af De Konservative på Københavns Rådhus, afviser dog at bakke op om overborgmesterens forslag.

– Vores standpunkt er ret enkelt: Man krænker den personlige frihed ved at opstille for meget overvågning i byen, og derfor går vi ikke ind for det, siger han til Berlingske.

/ritzau/