Den 52-årige Johann Westerhauser, der søndag blev ramt i hovedet og bryst af nedfaldende klippestykker og blev fanget i 1000 meters dybde i Tysklands dybeste grotte, har nu for første gang sendt et budskab op til overfladen.
– Han føler sig godt tilpas på redningsbåren og sender sine kærlige hilsner til sin familie, siger en talsmand for redningsholdet, der tæller op mod 200 personer.
Det er nu planen, at den sårede Westerhauser skal løftes op til dagslyset igen via fem bivuak-stationer, som er sat op i den alpine grotte ved Riesending på grænsen mellem Tyskland og Østrig.
Lørdag begyndte den første etape af redningsaktionen med at få Westhauser hejst op igen efter seks dages fangenskab i grotten.
Den sårede 52-årige forsker har en uge i den mørke grotte foran sig, før han igen ser dagslys.
Redningsaktionen forventes nemlig at skride langsomt frem, fordi Westhauser skal hejses mere end 1000 meter op på en båre gennem smalle, skarpt vinklede gange – i komplet mørke.
– I grotten er der hverken dag eller nat, siger Benno Hansbauer fra redningsholdet.
– Vejen op kræver ikke blot meget af den tilskadekomne, men også af redningsarbejderne. Hver gang kræfterne slipper op, må man holde pause, tilføjer han.
Den sårede var ved at udforske grotten sammen med andre, da han tidligt søndag blev ramt i hovedet og bryst af nedfaldende klippestyrker. En 42-årig, der med på ekspeditionen, klatrede ud af grotten alene for at hente hjælp.
Det tog over 12 timer at kravle op og få de første redningsfolk frem til grotten.
Det labyrintagtige grottesystem er først blevet udforsket af forskere fra 2002. Det er over 19 kilometer lang og op til 1148 meter dybt. Den sårede er blandt dem, som opdagede grotten.
/ritzau/dpa