Gem ikke de langærmede trøjer væk – pinsevarme løjer af i løbet af ugen


Selvom sommeren for alvor får greb i dele af landet mandag og tirsdag, skal man ikke pakke de langærmede trøjer alt for langt væk.

Like localeyes.dk på Facebook

De efterfølgende dage daler temperaturen nemlig, når en koldfront fra syd slår vej forbi Danmark og muligvis bringer regn og torden med sig.

– Det er en uge, hvor det gradvist bliver køligere i forhold til, at vi havde 23-24 grader søndag og får stigende temperaturer mandag og tirsdag, fortæller vagthavende meteorolog Michael Skelbæk fra DMI.

Ugen begynder med temperaturer op imod 25 grader og god mulighed for at nyde pinsen i haven eller på terrassen, mens sønderjyderne kan se frem til endnu varmere vejr tirsdag. Her bliver det op til 28 grader i Sønderjylland og muligvis også på Lolland ifølge prognoserne.

Med de fine temperaturer kan dog også følge regn.

– Vi starter ganske flot ud mandag med en hel del solskin, men i løbet af aftenen og nattetimerne er der risiko for regn eller tordenbyger, der kommer sydfra. Det er nogle byger, der også kan drille tirsdag, men det er lidt svært at spå om, hvor de helt præcist vil ramme, siger Michael Skelbæk.

Natten til onsdag slår vejret om, og termometret kan bevæge sig ned imod 20 grader – og muligvis nogle grader under.

– Selve onsdag ser egentlig pæn ud med solskinsvejr og mellem 18 og 23 grader, men der vil nok være regn- og tordenbyger i den østlige del af landet først på dagen.

– Fra onsdag falder temperaturen et par grader om dagen, så vi når ned på mellem 15 og 20 grader fredag, fortæller Michael Skelbæk.

Han regner med, at torsdagen vil byde på en del solskin trods temperaturfaldet, mens solen bliver sværere at få øje på fredag, hvor der formentlig også er byger i vente.

/ritzau/