Daniel Agger: Vi skal kvalificere os til EM

Det gælder for det danske fodboldlandshold om at komme med til EM-slutrunden i Frankrig i 2016. Første forhindring bliver Armenien i Parken 7. september.

Danmark er i EM-gruppe med Portugal, Serbien, Armenien og Albanien. Og den gruppe skal danskerne videre fra, mener landsholdsanfører Daniel Agger.

- Det er en svær pulje, vi er i. Men når det er sagt, så skal vi kvalificere os. Vi har et godt fodboldhold, og der er lidt større muligheder denne gang, end der har været de andre gange.

- Men det vigtigste er, at vi ikke dummer os i denne kvalifikation. Det er ikke mange kampe, der skal tabes, så er vi ude af EM, pointerer Agger.

Erfaringerne og eksperimenterne fra de seneste landskampe - 2-2-kampen ude mod Ungarn samt 1-0-sejren over Sverige i Parken - skal bruges til at få Danmark til EM i Frankrig om to år.

Christian Eriksen, Lasse Schöne og Michael Krohn-Dehli har fået nye spændende opgaver på midtbanen, og det ser lovende ud, mener landstræner Morten Olsen.

- Der er noget at bygge videre på, og vi har også et par stykker, der gerne skulle komme tilbage, som ikke var med denne gang. Vi har ikke 50 landsholdsspillere, men vi har en del, vi kan bruge, siger Olsen.

Både Nicklas Bendtner, Niki Zimling og FC København-angriberen Andreas Cornelius har i optimal kampform mulighed for at forstærke det danske landshold.

- Så må vi forhåbentlig lægge det rette puslespil, når vi skal møde Armenien i Parken. Armenien har nogle andre strenge at spille på end svenskerne, advarer Olsen med tanke på det ydmygende 0-4-nederlag for et år siden.

Fire dage inden Armenien-kampen venter en testkamp på hjemmebane mod Tyrkiet.

/ritzau/