Fly faldt ned i mark: Fem slap uskadt fra flystyrt


I stedet for en tur ned fra den sommerblå himmel i faldskærm, fik fire faldskærmsudspringere og piloten i et lille fly noget af en forskrækkelse, da flyet faldt til jorden kort efter start.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Flyet, der skulle bringe dem op i springhøjde, kunne kort efter start ikke bære sig selv, og faldt ned fra omkring 25 meters højde, landede på maven og kurede 100 meter ind i en kornmark.

LÆS OGSÅ: TV: Fly med seks personer om bord forulykket på mark ved Viborg
Vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi, Sune Espersen, siger, at ingen af de fem om bordværende kom til skade ved uheldet.

– Flyet lettede ved 18.30 tiden fra sportsflyvepladsen på Vedsøvej ved Viborg. Det havde tilsyneladende ikke hastighed nok til at kunne bære sig selv i luften, da piloten slog flapsene ind. Et gæt er, at det faldt ned fra cirka 25 meters højde, siger Sune Espersen.

To ambulancer blev sendt til stedet, og den første melding var, at der var tilskadekomne. Men redningsfolkene meldte tilbage til politiet, at der ikke var brug for yderlig assistance.

Politiet har indsamlet oplysninger på stedte om ulykken, og sagen bliver nu overgivet til Havarikommissionen, der skal undersøge, hvad der reelt er årsagen til, at det lille sportsfly ikke kunne holde sig på vingerne.

/ritzau/