Den Levende Julekalender og Vinter Solhvervsvandring i Korsør


Korsør: Onsdag kunne man opleve både den Levende Julekalender, samt den årlige Vinter Solhvervsvandring i Korsør.

Den Levende Julekalender har december måned igennem åbnet en låge om dagen til et sted og en fortælling i byen.

Den 21 låge i Julekalenderen var til vagthuset på Fæstningen, som blev åbnet ved 16.30 tiden, hvor den Levende Julekalender ledsaget af tre engle ankom til huset.

Vagtbygningen på Fæstningen i Korsør huser i dag Maritim Kulturuge, der i dagens anledning havde åbnet dørene for offentligheden.

I det gamle hus kunne man høre lidt om hvad Foreningen bruger huset til, mens der blev budt på et par lune æbleskiver, samt lidt varmt kaffe eller gløgg og varme sig på.

Efter dagens lågeåbning i Den Levende Julekalender, blev der forsamlet til den årlige Vinter Solhvervsvandring gennem Korsør.

Solhvervsvandringen startede for få år siden, men er nu blevet en fast tradition, hvor godt 30 mennesker mødes for at gå ruten gennem byen. Det udtaler en af arrangørerne på stedet til LocalEyes.dk

Vandringen blev guidet af en sognepræst fra Sankt Povls Kirke i Korsør, samt af de tre engle og deres ledsager fra Den Levende Julekalender.

Turen gik fra Fæstningen i Korsør og gennem Slottensgade, som er en del af Korsørs ældste bydel, og videre omkring Solens Plads, hvor der blev gjort ophold og sunget julesange.

Fra Solens Plads fortsatte optoget ad Nygade og videre gennem Algade mod Sankt Povls Kirke, hvor turen endte.

I kirken ville der efterfølgende være en julegudstjeneste, sang og oplæsning af juleevangeliet, inden der til sidst vil kunne nydes en kop varm suppe i Apoteker Caféen ved siden af kirken. Det oplyser arrangørerne.

Godt 50 mennesker trodsede kulden og mødte op for at deltage i årets vandring, som der gennem årene er blevet en større tilslutning til.

Du kan se video fra arrangementet øverst i artiklen.

/LocalEyes/