Landejendom ramt af tagbrand

ANNISSE: En større brand har torsdag hærget en landejendom på Hedebovej, her er et stort stykke af taget og førstesalen blevet ødelagt efter ildløs i den stråtækte tagkonstruktion.

Der blev slået alarm til 1-1-2 kl. 14.45 efter der var opdaget røg fra ejendommens stråtag, røgen kom fra området omkring skorstenen og kan skyldes en defekt ved husets skorsten – selve brandårsagen er dog langtfra fastslået endnu og må afvente politiets undersøgelser de nærmeste dage.

En stor styrke af brandfolk rykkede ud i løbet af blot ti minutter fra Falckstationen i Helsinge, Hillerød og Gilleleje med sprøjter og tankvogne. Der blev på brandstedet etableret vandforsyning fra en nærliggende dam, hvilket betød at Skærødvej blev totalt afspærret i flere timer grundet brandvæsnets slanger lå henover vejen.

Brandfolkene benyttede både tågesøm og en såkaldt skæreslukker mod ilden, men det mest effektive var den enkle metode med at rive stråtaget fra hinanden og derved sikre at ilden ikke kunne løbe videre i stråtaget.

Stråtage er yderst svære at slukke, og kan kun nedslukkes ved at skille stråene ad og slukke dem nærmest et efter et – en process som er langvarig og besværlig.

Udover brandvæsnet var der en større styrke af politi på stedet, bla. til selve undersøgelsen af branden men også til de afspærringer som der måtte opsættes på Skærødvej under slukningsarbejdet.

Der er ingen personer som er kommet noget til ved branden, ejeren købte ifølge de offentlige registre ejendommen for en måned siden. Brandårsagen er endnu ukendt.