Drama i Bernstorffsparken – menneskemængde ville redde hunde i bil

Tirsdag eftermiddag og de meste af aftenen udspillede et drama om adskillige hunde indespærret i en bil i Bernstorffsparken i Gentofte.

Bilen var blevet efterlyst af en borger på Facebook, fordi der angiveligt var op til 15 hunde indespærret i bilen, hvoraf flere formentlig var stjålet og havde fået skåret deres chips ud.

Der er fire lange videoklip på artiklen – du finder dem alle i fremviseren ovenfor.

Politiet kom frem til stedet og holdt menneskemængden væk fra kvinden og bilen.

Men ifølge politiet, så var der ikke fugls føde på sagen – hundene var hverken misrøgtede eller stjålet.

Hundene blev tirsdag aften indbragt til et af Dyreværnets internater.

Her blev der ved en nærmere undersøgelse af hundene hos Dyreværnet fundet chip i alle hunde, og oplysningerne fra disse stemmer overens med oplysningerne i de dyrepas, som kvinden har forevist.
Desuden blev hundenes almentilstand undersøgt.

– Hundeflokken består af fem hunde og otte hvalpe, der er født i maj måned i år. De er alle blevet undersøgt, og der er ingen tegn på, at de har været udsat for misrøgt eller har lidt nød, siger Rikke Christensen-Lee, direktør i Dyreværnet.

Kvinden var onsdag formiddag til afhøring hos Nordsjællands Politi og har oplyst, at hun var på vej fra Polen til Norge og undervejs ville holde lidt ferie i Danmark.

Under hendes ophold har hundene om natten opholdt sig i kvindens bil, hvor de har haft adgang til mad, vand og frisk luft.

Nordsjællands Politi færdigbehandler nu sagen og vurderer i den forbindelse, om der måtte være sket lovovertrædelser.

– Der er ingen tvivl om, at mange borgere har været bekymrede for hundenes ve og vel. Sagen her viser, at der blandt borgerne er en stor interesse for dyrevelfærd men, at det er også vigtigt, at der ikke drages forhastede konklusioner, siger politikommissær Morten Riisager-Pedersen fra Nordsjællands Politi.