For sjette gang forlænges visitationszone i København

For sjette gang forlænger Københavns Politi visitationszonen i København.

Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Fotos og video er fra skudepisoden onsdag aften, hvor en mand blev ramt i overkroppen foran Netto i Søborg Hovedgade.

Optagelserne er fra Nørrebro under Bispeengsbuen, hvor en Sort Mercedes kort efter blev brændt af. Den har formentlig været brugt under skyderiet.

Den tidligere tidsbegrænsede adgang til at visitere udløber torsdag klokken 12, men med den nye forlængelse varer visitationszonen foreløbigt til torsdag 9. november klokken 12.

Visitationszonen giver politiet ret til at kropsvisitere alle, der færdes i zonen, uden at der er en konkret mistanke mod dem. Det gælder også ransagning af biler.

Som ved tidligere forlængelser oplyser politiet, at beslutningen skyldes de mange episoder med knivstik og skud i byen. Skyderierne relaterer sig ifølge politiet til en konflikt mellem personer i bandekonflikten.

– Formålet med forlængelsen af visitationszonen er at skabe tryghed for borgerne i området ved blandt andet at sikre, at personer ikke bærer eller besidder våben, skriver politiet.

Det er over tre måneder siden, at politiet 20. juli oprettede visitationszonen. En kort overgang dækkede den også et område på Amager, men her er adgangen til at visitere ophævet igen.

/ritzau/