Mand ramt i ballen under skyderi i København

En mand blev ramt, da der er tirsdag aften igen blev affyret skud på Nørrebro i København.

– Vi fik klokken 19.13 en anmeldelse om, at der er affyret op mod fire skud på Nørrebrogade, fortæller vagtchef Henrik Moll fra Københavns Politi.

– To mænd på knallert kommer kørende ad Nørrebrogade og ved Den Røde Plads affyrer de flere skud mod en eller flere personer, der står på fortovet foran en forretning, fortsætter han.

Kort efter får en af politiets patruljer kontakt med en mand på Bispebjerg Hospital. Han er blevet ramt af skud i den ene balle.

Desuden finder politiet efter skyderiet en udbrændt knallert i nærheden af Fuglebakken Station, ikke langt fra Nørrebrogade, hvor der blev skudt.

Politiet kan ikke med sikkerhed sige, om skyderiet er banderelateret.

– Men det er jo nærliggende at tro, konstaterer Henrik Moll.

Det er den tredje skudepisode på Nørrebro på en uge.

Fredag aften affyrede to mænd på knallert flere skud i Mjølnerparken. Tre biler, men ingen personer blev ramt af skud.

Ligesom tirsdag aften blev knallerten efterfølgende fundet udbrændt et stykke derfra.

Tirsdag aften i sidste uge blev en mand ramt af skud i Rovsinggade på Østerbro, og kort efter anholdt politiet to mænd i Mjølnerparken. De blev dagen efter varetægtsfængslet for drabsforsøg i forbindelse med skyderiet.

Natten til fredag slog politiet så til mod bandemiljøet i Mjølnerparken. I en større aktion lagde politiet en ring om bebyggelsen og gennemsøgte området. I en hæk fandt politifolk en pistol og en kniv.

Flere personer blev anholdt i forbindelse med aktionen.

Det udviklede sig dramatisk, da en 33-årig mand på en stjålen knallert ifølge politiet forsøgte at køre en betjent ned. Han blev kort efter bidt af en politihund og anholdt.

I et retsmøde fredag blev han varetægtsfængslet i 11 dage for vold mod tjenestemand.

Som reaktion på den seneste tids eskalering i bandekonflikten mellem forskellige grupperinger i København indførte politiet 20. juli en visitationszone i et større område omkring Nørrebro, Husum, Brønshøj og Tingbjerg.

/ritzau/