Christianitter til danskerne: Stop med at købe hash her

Christianitterne har fået nok af de kriminelle hashpushere på fristadens berømte hashgade.

Derfor er beboerne på Christiania fredag morgen begyndt at fjerne hashboderne på Pusher Street, fortæller Ritzaus journalist på stedet.

– Christiania i fællesskab forkaster hændelsen. Christiania går ind for fred, kærlighed og mangfoldighed, lyder det fra en beboer til localeyes.dk.

Omkring 100 mennesker er mødt op for at hjælpe til med at rive salgsboder ned. Meldingen er, at alt foregår roligt.

Et kor af politikere opfordrede torsdag christianitterne til at handle, efter at en 25-årig mand under en anholdelse onsdag aften pludselig trak en pistol og skød to politimænd og en civil mand af udenlandsk herkomst. Den ene politimand er stadig i kritisk tilstand.

På et fællesmøde torsdag aften besluttede christianitterne at rydde hashboderne.

– Jeg synes, det er vigtigt, at Christianias fællesmøde har taget en beslutning om at gøre noget, for handling taler bare meget mere end ord. Jeg føler, at der sker noget nu, siger Risenga Manghez, som er talsmand for Christiania.

En særligt dedikeret styrke i Københavns Politi har over sommeren gennemført en stribe aktioner på Christiania. Her har betjente ryddet Pusher Street for salgsboder, men hashhandlerne har hurtigt bygget deres boder op igen.

– Vi bilder ikke os selv ind, at vi kan fjerne hashsalget fra Pusher Street. Men det er et tydeligt signal til de kræfter, som lukrerer på at sælge hash på Christiania, om, at vi tager afstand fra det, siger han.

Politiet er ikke til stede på Christiania fredag formiddag.

– Jeg er bekendt med, at der sker noget på Christiania lige nu, men vi er der ikke, siger vagtchef ved Københavns Politi Michael Andersen.

Spørgsmål: Skal I derud senere?

– Det har jeg ingen kommentarer til, siger vagtchefen.

/ritzau/