Bandeaktion: Her politiet i Kokkedal

Torsdag har politiet sat gang i en større, koordineret aktion i Nordsjælland.

Målet med aktionen – operation “Syren” – er at finde frem til våben eller andre genstande, som kan bruges ved sammenstød mellem grupper i bandemiljøet.

Det oplyser Nordsjællands Politi.

– Det er en fortsættelse af vores indsættelse af visitationszoner.

– Vi er ved efterforskning kommet frem til, at vi vil undersøge, om der er våben, som kan blive brugt i forbindelse med voldelige konfrontationer. Det vil vi gerne undgå, siger pressekoordinator ved Nordsjællands Politi Henrik Suhr.

Ved aktionen deltager politi fra flere politikredse, Forsvaret, Hjemmeværnet og Beredskabsstyrelsen.

Henrik Suhr fra Nordsjællands Politi kan ikke sige præcist, hvor aktionen rammer.

– I øjeblikket er vi i gang flere steder i politikredsen. Hvis du tænker på nogle af de områder, hvor vi har visitationszoner, er du nok ikke helt galt afmarcheret, siger han.

Visitationszonerne i Helsingør, Hillerød og Kokkedal blev indført tirsdag som en konsekvens af flere voldelige hændelser mellem personer tilknyttet grupperingerne Loyal to Familia og Black Jackets.

Blandt andet var der fredag aften i sidste uge en episode i Hillerød, hvor to mænd på en knallert startede et skyderi i centrum af byen. Også i Helsingør har politiet været på jagt efter bandemedlemmer i forbindelse med et skyderi.

Visitationszonerne ligger i områderne Vapnagård og Nøjsomhed i Helsingør, Egedalsvænge i Kokkedal og et område omkring Kongens Vænge i Hillerød.

I zonerne laver politiet stikprøver, hvor de udvalgte personer bliver kropsvisiteret, og hvor tøj, køretøjer og andre genstande bliver undersøgt. Formålet er at afsløre eventuelle våben.

Visitationszonerne opretholdes foreløbigt frem til 21. juni.

/ritzau/