Tv: Skolebrand udvikler farlig røg

En skole i Taastrup står tirsdag morgen i brand, og Københavns Vestegns Politi beder alle personer i området om at søge indenfor og lukke døre og vinduer samt standse ventilation.

Like localeyes.dk på Facebook

– Branden forårsager stadig en del røg, siger vagtchef ved Københavns Vestegns Politi Jens Møller klokken 8.30 til Ritzau.

Advarslen vedrører borgere og virksomheder indenfor et område afgrænset af Hveen Boulevard mod vest, Roskildevej mod nord, Tåstrupgårdsvej mod syd og Selsmosevej mod øst.


Klik og se mere tv fra brandstedet:

Området er dermed indskrænket i forhold til tidligere på morgenen. Roskildevej er farbar i begge retninger.

Personer i det berørte område opfordres til at søge indendørs, lukke døre og vinduer, standse ventilationen og holde sig ude af den synlige røg.

– Branden er sådan set ved at være under kontrol, men der er stadig ild under tagkonstruktionen, som brandvæsnet har svært ved at komme til, siger Jens Møller.

– Først et godt stykke oppe af formiddagen regner vi med, at den farlige røg er væk, siger vagtchefen.

Branden på Selsmoseskolen, der ligger på Taastrupsgårdsvej, blev anmeldt kort efter midnat.

Flammerne har beskadiget skolens tag så meget, at undervisningen foreløbigt er aflyst tirsdag. Det oplyste Brian Munck, vagtchef ved Københavns Vestegns Politi, tidligere.

– Der vil stå folk fra Taastrup Kommune klar, når eleverne møder ind her til morgen, og så vil de forsøge at omfordele eleverne til andre skoler, sagde han til Ritzau.

Flammerne spredte sig ikke til klasselokalerne, men der er røglugt i flere lokaler, oplyste vagtchefen.

– Så skolen er i hvert fald lukket tirsdag, fastslog han.

Årsagen til branden kendes endnu ikke.

– På det foreliggende grundlag er der ikke noget, der indikerer, at den er påsat. Vi har en teori om, at optøet sne på taget er sivet ind under tagkonstruktionen og derefter har forårsaget en kortslutning i en elektrisk installation, sagde vagtchefen.

/ritzau/