Historisk æggekage-kro på Fyn brænder ned

Ingen dyr eller mennesker er angiveligt kommet til skade i forbindelse med en voldsom brand, der hærger restaurant Carlslund i Odense.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Det oplyser Fyns politi, der fik anmeldelse om branden klokken 02.15.

– Det brænder i restauranten, og den står ikke til at redde. Den brænder helt ned, siger vagtchef Lars Fredensborg til Ritzau.

Han fortæller, at ingen befandt sig på stedet, da branden brød ud, men at to rengøringsarbejdere anmeldte branden, da de mødte op.


KLIK og se mobilvideo fra branden, hvor restauranten er helt overtændt.

Noget tyder på, at branden er opstået i et kontor, hvor en kopimaskine og en computer står på standby. Brandårsagen er dog ikke endeligt fastlagt. Det vil først ske, når teknikere har haft mulighed for at se på stedet.

Politiet oplyser, at flammerne kort før klokken 04 er slukket, men at der fortsat er en del røg fra branden.

– Røgen trækker mod øst, og alle personer i området skal søge indendørs, lukke for døre og vinduer og slukke for ventilation, siger Lars Fredensborg.

Branden er sundhedsskadelig ved indånding, lyder det i en beredskabsmeddelelse fra Fyns Politi.

Restaurant Carlslund ligger på adressen Fruens Bøge Skov 7 og er kendt for sin æggekage med flæsk. Restauranten har eksisteret i næsten 150 år og ligger i en bindingsværksbygning med stråtag.

Derudover er restauranten blevet omtalt som Fyns version af Vejlegården med henvisning til, at forpagteren for nogle år siden blev mødt af vrede fra 3F over en opsigelse af overenskomsten for kokke, tjenere og opvaskere på den kendte æggekage-kro.

Det ventes, at slukningsarbejdet vil vare et par timer endnu frem til lørdag morgen.

/ritzau/