Tv: Over 15.000 demonstranter på Christiansborg Slotsplads

Christiansborg Slotsplads i København var fyldt til randen torsdag med bannere og slagsang, da flere tusinde studerende højlydt protesterede over, at regeringen vil skære 8,7 milliarder på uddannelsesområdet.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Københavns Politi skrev torsdag eftermiddag på Twitter, at de anslog, at der var omkring 10-15.000 deltagere i København. Det er dog et noget andet tal, der kommer fra Uddannelsesalliancen, som har arrangeret demonstrationen.

I en pressemeddelelse skriver de, at der i alt var 40.000 demonstranter på gaden i henholdsvis Aarhus og København. Det bygger på en optælling fra TV2.

– Politikerne er nødt til at tage protesterne alvorligt og overveje meget seriøst, om de har lyst til at vedtage de her nedskæringer eller ej. Vi har fortalt politikerne, hvad konsekvenserne af deres nedskæringer vil være, siger talsmand Yasmin Davali.

Uddannelsesalliancen består af blandt andet af Danske Studerendes Fællesråd og en række andre interesseorganisationer. Og deres budskab er klart:

– Vi kan ikke sidde sådanne milliardnedskæringer overhørig. Når man fjerner 8,7 milliarder kroner fra vores uddannelsessystem, så får det katastrofale konsekvenser, siger en anden talsperson fra Uddannelsesalliancen Veronika Schultz.


Klik og se mere tv fra Christiansborg Slotsplads.

Også handelsskoleeleverne er utilfredse.

– Vi vil ikke have en discountuddannelse, vi vil have en kvalitetsuddannelse. Vi regner med, politikerne lytter til det og fjerner nedskæringerne, siger Steffen Andersen, formand for Landssammenslutningen af Handelsskoleelever.

For den 17-årige Freja Møllebæk, som går i 2.g. på Rødovre Gymnasium, handler det også om at råbe regeringen op.

– Hvis der kommer nedskæringer, bliver vores uddannelse dårligere, vi får færre lærere og dårlige arbejdsredskaber.

Ifølge Pædagogstuderendes Landssammenslutning (PLS) er nedskæringerne meget bekymrende.

– Nedskæringer vil betyde, at de pædagogstuderende får endnu færre undervisningstimer, dårligere vejledning og feedback. Det betyder også, at uddannelsessteder må lukke ned, siger faglig sekretær Katrine Aagaard.

/ritzau/