Flere anholdt under uroligheder ved Pegida-demonstration

Flere personer blev anholdt under uroligheder ved en Pegida demonstration i København. De anholdte er alle anti-facistiske aktivister, som demonstrerede imod Pegida-bevægelsen.

Like localeyes.dk på Facebook

En lille gruppe på 25 personer deltog i Pegida-demonstrationen, som startede på Aksel Torv. Omkring dem var der samlet større gruppe anti-facistiske demonstranter, som ville forhindre Pegida-demonstrationen i at marchere.

LÆS OGSÅ: Pegida demonstration overdænget med løbesedler
Politiet tilkaldte forstærkninger som skulle forhindre uroligheder.

LÆS OGSÅ: Pegida: Vajer Dannebrog ved den lille Havfrue
Da Pegida begyndte at gå mod Vesterport, forsøgte mod-demonstranterne at stoppe dem. Men betjentene lagde sig imellem parterne. Undervejs til Kampmansgade kom det til tumult og syv demonstranter blev anholdt.

LÆS OGSÅ: Pegida: Fire unge bliver skubbet og får racistiske tilråb
Nogle demonstranter fik slag med politiets knipler. Det lykkes Pegida at gå 200 meter, før de måtte opgive deres demonstration og vende om under stor politibeskyttelse.

LÆS OGSÅ: Nej til fundamentalistisk islam: Demonstration i København
Den islamkritiske bevægelse Pegida demonstrerer i København hver mandag.

Patriotiske Europæere mod Islamiseringen af Vesten, Pegida, har siden stiftelsen i Tyskland 20. oktober 2014 arrangeret protester hver mandag i Dresden mod islam og muslimsk indvandring i Tyskland.

Siden har mennesker i flere lande, herunder Danmark, Storbritannien, Norge og Østrig, forsøgt at kopiere Pegida med demonstrationer.