Pegida: Fire unge bliver skubbet og får racistiske tilråb

Fire unge af anden etnisk herkomst fik sig et chok og blev truet da de af ren nysgerrighed ville se Pegida demonstrationen ved den lille Havfrue på Langelinie. De fire unge mænd fik straks flere bemærkninger om, at de ikke var ønsket ved Pegida-demonstrationen.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

– Vi ville ned og se hvilken slags demonstration det var og høre talerne. Jeg tror der er mange racister her. Jeg er lige blevet kaldt araber!, siger en af de unge i et interview på engelsk.

LÆS OGSÅ: Politiet har stoppet demonstration
De fire unge kom hurtigt i en højlydt diskussion, hvor flere racistiske tilråb fløj gennem luften. Det endte med tumult hvor nogle demonstranter skubbede de unge væk. Heldigvis brød politiet ind og fik de fire unge i sikkerhed. Men det stoppede ikke der.

LÆS OGSÅ: Pegida: Vajer Dannebrog ved den lille Havfrue
Under et interview med en af de unge mænd, blev de afbrudt da en demonstrant råbte, at de ikke var velkommen. Det skete netop under et interview, hvor den unge mand fortalte pressen, at han følte demonstranterne var racistiske mod ham og demonstrationen vist ikke handlede meget om ytringsfrihed.

LÆS OGSÅ: Nej til fundamentalistisk islam: Demonstration i København
Hvis du er her som muslim, så føler du selvfølgelig, at der er mange racister her. De vil ikke have dig til at være en del af samfundet, siger den unge mand.

Den højreorienterede, anti-islamistiske bevægelse Pegida har i Tyskland fået stor opbakning, hvor op mod 25.000 personer har demonstreret mod det, de opfatter som den tyske stats manglende handling i forhold til indvandring og islamisme.