TV: Julebrandert smadrer hus med firhjulstrækker og stikker af

Natten til søndag påkørte en bil, formentlig en stor firhjulstrækker et hus med så stor kraft, at et hushjørne styrtede sammen. Bilisten stak af fra stedet, og politiet formoder, at det er en julebrandert.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

– Tidspunktet kunne tyde på, at det er en bilist, der er på vej hjem fra julefrokost, siger vagtchef ved Nordsjællands Politi, Ulrik Linden til bt.dk.

Den voldsomme kollision skete omkring kl.04.30 i Ramløse i Nordsjælland. Bilen ramte den gamle købmandsbutik og hele hjørnet af butikken styrtede sammen.

Det formodes at der er tale om en kraftig firhjulstrækker, idet bilen ganske enkelt har rystet murbrokkerne af sig, og er stukket af fra uheldsstedet.

Hele hjørnet af den gamle købmandsbutik blev smadret af bilen, og da brandvæsnet nåede frem måtte et vindue væltes ud af bygningen, da det kun lige hang fast i resterne af muren.

Det formodes at den kraftige firhjulstrækker – formentlig udstyret med et solidt ‘kænguru-gitter’ – er kommet ind i Ramløse fra Helsinge siden med for stor fart, så føreren har mistet kontrollen i svinget ved købmandsbutikken. Flugten fra uheldsstedet kunne tyde på at bilisten har været spirituspåvirket.

Efter kollisionen har bilens fører besluttet at flygte fra stedet i bilen, selvom der lå en stor bunke murbrokker på bilens front og bilens forrude formentlig også har været knust. Midt i svinget er der bremset hårdt op så bunken af murbrokker er væltet ned fra bilens frontklap.

Årsagen til formodningen om en særdeles solid firhjulstrækker er den totale mangel på spor efter ulykkesbilen, hverken kølevand eller olie er rendt ud fra bilen efter kollisionen med huset fra 1941.

Politiet har dog fundet nogle ting på stedet, som kan hjælpe med at identificere ulykkesbilen, når den bliver fundet.

Trods den store skade på bygningen blev det ikke nødvendigt at foretage yderligere afstivning, men skadeservice skal formentlig en tur forbi og få lukket hullet for vind og vejr.