Brøndbyfans på vej mod Parken

Søndag eftermiddag gik Brøndbyfans i samlet flok mod Parken, hvor FCK skal spille fodboldkamp mod rivalerne fra Brøndby.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

I forhold til de andre år, var Brøndbyoptoget ikke ligeså prangende denne søndag. Det var ikke fordi, at der ikke var mange fans. Men sidste år var der en del ballade forbundet med de mange Brøndbyfans, der startede dagen på Vesterbro.

LÆS OGSÅ: Brøndby-fans varmer op på Halmtorvet
LÆS OGSÅ: Brøndby-fans gik i samlet flok gennem Vesterbro
Hærværk og ballade vil hverken politi eller Brøndbys officielle fanklub Brøndbysupport tage ansvaret for denne søndag. Derfor blev det en skrabet udgave, hvor fans samlede sig kl 12.30 på Svanemøllestation og gik i en samlet flok mod Parken. Kampen bliver sparket i gang kl. 15.

LÆS OGSÅ: Brøndbyfans hærgede Halmtorvet
LÆS OGSÅ: Fodboldfans efterlader sig et spor af hærværk og affald på Vesterbro
I maj måned blev mange af cafeernes borde og stole på Halmtorvet ødelagt. En beboelsesejendom fik smidt gul maling på facaden. Et nærliggende loppemarked mistede alle deres kunder, som flygtede væk fra balladen. DSB fik også smadret inventar i nogle af deres togvogne.

Brøndbys officielle fanklub Brøndbysupport skrev på deres hjemmeside følgende:

Efter sidste derby i parken så Brøndby Support sig desværre nødsaget til at sætte foden ned og melde kraftigt ud på baggrund af den opførsel, der blev lagt for dagen i den march, som Brøndby Support tog ansvaret for at lede i samarbejde med dialog politiet. Den holdning fastholder vi i Brøndby Support. 

Der vil derfor IKKE blive arrangeret et fælles mødested og fælles march til denne kamp. Vi vil ikke lægge navn til eller kræfter i at arrangere alt dette i samarbejde med Københavns Politi og DSB, når det misbruges til at lægge alt anstændig opførsel derhjemme, og opføre sig på en måde som er så langt over grænsen, at det er en skændsel for både klub og medfans.

Dog har DSB ønsket at fastholde særtogene for Brøndbyfans til denne kamp både før og efter kampen. Denne gang arrangeres der to særtoge med hvert deres udgangspunkt, så uanset hvor man bor på Vestegnen og ind, er der mulighed for at ramme et særtog. Til sidste derby så vi desværre at man ikke respekterede de tog, som DSB stiller til rådighed for os, og vil kraftigt appellere til, at man denne gang tænker sig om, og ikke efterlader toget raseret. Af samme årsag vil der i togene være både DSB guider, S-togs guider og Brøndby kontrollører.

Lad være med at slå på loftsplader i toget, de kan ikke holde til det. 
Lad være med at sætte stickers op – både i toget og både gaden. 
Lad være med at fyre romerlys og andet af ud af vinduerne i toget.
Lad være med at fyre kanonslag på gaden
Lad være med at kaste dåser og flasker efter forbipasserende eller beboerne i området.
————————-

Søndagens tur mod Parken skete uden de store problemer. Der blev kun smidt nogle enkelte kanonslag.