Danske politikere tjekker hampen

Medlemmer af Folketingets retsudvalg har netop besøgt Denver, Colorado for, at se den nye store industri omkring legaliseringen af hash og marihuana. Politikerne ville undersøge de gode og dårlige sider af legaliseringen.

Like localeyes.dk på Facebook

Fra d. 1. januar 2014 blev det legalt at købe marihuana til eget forbrug for delstatens borgere over 21 år. Det har skabt en kæmpe stor industri og mange arbejdspladser.

Folketingspolitikeren Jan E. Jørgensen (V) var også med og har på Facebook delt flere billeder fra et besøg på et skunk-laboratorium, hvor der bla blev produceret hampeolie. Hampeolie bliver med stor succes brugt af personer med forskellige smertefulde sygdomme – feks gigt.

Jeg har netop besøgt Denver, Colorado, der liberaliserede brug, salg og produktion af cannabis 1. januar. Jeg mangler ord – for det er en overvældende oplevelse. Så I må nøjes med billeder, skriver venstrepolitikeren på Facebook.

Hashturen til Denver gjorde så stort et indtryk på Formanden for retsudvalget Karina Lorentzen (SF), at det var den bedste studie-tur nogensinde.

Karina Lorentzen vil have afkriminaliseret hash i Danmark.

– Det var meget oplysende, og jeg blev bestyrket i, at SFs gamle landsmøde-vedtagelse om at hash skal afkriminaliseres er helt rigtig. Og at medicinsk cannabis skal legaliseres hurtigst muligt, siger Karina, der især blev betaget af myndighedernes drøm om at legaliseringen tager pengene fra de kriminelle, siger Karina til ekstrabladet.dk

/Fotos er fra Facebook/