Ussel indtjening: Flaskesamler knoklede hele natten for 340 kroner

Felix fra Nigeria har knoklet det meste af et døgn på Roskilde Festival for 348 kroner. I det hele taget ender udlændinge med drømme om job og bolig i Danmark ofte som flaskesamlere eller hjemløse tiggere på gaden i storbyerne.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Den melding kommer samstemmende fra en række sociale organisationer, forskere og politiet. Det skriver DR Nyheder.

Og i disse dage søger mange af flaskesamlerne mod Roskilde Festival, men festivalen er bestemt ikke den gyldne krukke for enden af regnbuen for flaskesamlerne.

Det erfarede vi af Felix fra Nigeria, som vi mødte, mens han afleverede flasker.

Han fortalte Local Eyes, at han havde samlet flasker i omkring et døgn, og hans udbytte var på 340 kroner. På tv-klippet ser man, at han modtager godt 600 kroner, men det er fordi, at han også har afleveret flasker for sin ven.

– Det er min vurdering, at antallet er stigende. Langt de fleste kommer hertil for at få et ordentligt arbejde under ordentlige vilkår. Flaskesamleriet er så en nødløsning, når det ikke lykkes dem, siger Helle Stenum, der er migrationsforsker ved Roskilde Universitet til DR Nyheder.

Hos Kompasset, der er en rådgivningstjeneste under Kirkens Korshær i København, oplever leder Sussanah Sønderlund en øget tilstrømning af indvandrere fra især Østeuropa og afrikanske lande.

– Tidligere var det hovedsagligt nordiske og danske brugere og brugere fra Grønland. Nu er det overvejende mennesker fra Central- og Østeuropa og Vestafrika. Og der er kommet flere i løbet af den seneste årrække. Det er mere massivt, siger hun til DR Nyheder.

Der findes intet officielt skøn for antallet af udlændinge i Danmark, der opholder sig i uden at have registreret sig hos myndighederne. Men også hos Københavns Politi er opfattelsen, at der kommer flere udlændinge hertil, og at en del af dem overnatter i parker og andre steder i det fri.

Newspaq/localeyes