Ferguson: Her begår Michael Brown røveri

Den 18-årig sorte Michael Brown blev den 6 august skudt og dræbt af politiet i den amerikanske by Ferguson. Derefter har der dagligt været voldsomme uroligheder mellem demonstranter og politiet.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Demonstranterne mener at skuddrabet var unødvendigt og et tegn på ”hvid brutalitet” og racisme. De fleste af byens betjente er hvide.

LÆS OGSÅ: Obama: Politiet må acceptere vrede over teenagedrab

Politiet i Ferguson har offentliggjort en overvågningsvideo, som viser den 18-årig Michael Brown begå et røveri mod en kiosk. Det skete kort tid før han blev skudt og dræbt.

LÆS OGSÅ: Ferguson: Politiet anholder 90-årig demonstrant

Videoen viser Michael Brown på vej ud af butikken med noget i hånden, som han har stjålet. Butiksejeren forsøger at stille sig i vejen og forhindre den 18-årig sorte teenager i at gå ud af butikken. Michael skubber butiksejeren væk. Da han var voldelig og truende overfor butiksejeren, gjorde han sig skyldig i røveri og ikke kun tyveri.

Derefter forsøgte den lille butiksejer at hive ham i armen. Det får den 18-årig røver til at vende om og igen true den nu skræmte butiksejer.

Herefter går den 18-årig væk fra butikken. Kort tid efter ser nogle betjente Michael Brown gå på gaden og tager kontakt til ham.

Hvad der sker herefter er endnu uklart, men den 18-årig teenager bliver skudt og dræbt af seks skud. Michael Brown var ubevæbnet.