Ferguson: Her begår Michael Brown røveri

Den 18-årig sorte Michael Brown blev den 6 august skudt og dræbt af politiet i den amerikanske by Ferguson. Derefter har der dagligt været voldsomme uroligheder mellem demonstranter og politiet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Demonstranterne mener at skuddrabet var unødvendigt og et tegn på ”hvid brutalitet” og racisme. De fleste af byens betjente er hvide.

LÆS OGSÅ: Obama: Politiet må acceptere vrede over teenagedrab

Politiet i Ferguson har offentliggjort en overvågningsvideo, som viser den 18-årig Michael Brown begå et røveri mod en kiosk. Det skete kort tid før han blev skudt og dræbt.

LÆS OGSÅ: Ferguson: Politiet anholder 90-årig demonstrant

Videoen viser Michael Brown på vej ud af butikken med noget i hånden, som han har stjålet. Butiksejeren forsøger at stille sig i vejen og forhindre den 18-årig sorte teenager i at gå ud af butikken. Michael skubber butiksejeren væk. Da han var voldelig og truende overfor butiksejeren, gjorde han sig skyldig i røveri og ikke kun tyveri.

Derefter forsøgte den lille butiksejer at hive ham i armen. Det får den 18-årig røver til at vende om og igen true den nu skræmte butiksejer.

Herefter går den 18-årig væk fra butikken. Kort tid efter ser nogle betjente Michael Brown gå på gaden og tager kontakt til ham.

Hvad der sker herefter er endnu uklart, men den 18-årig teenager bliver skudt og dræbt af seks skud. Michael Brown var ubevæbnet.