Anklager om knivdrab: Det virker planlagt

En 20-årig mand tog en kniv med i skole den dag, han sidste år opsøgte en 18-årig mand på handelsskolen Niels Brock på Frederiksberg.

LÆS OGSÅ: Knivoffer død af sine kvæstelser

Det er kommet frem under en nævningesag torsdag i Retten på Frederiksberg.

Ifølge senioranklager Jakob Buch-Jepsen tyder det på, at der var planlægning bag det knivstikkeri, der september sidste år endte med at koste den 18-årige Taher Ben Tarek Saadaoui livet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

- Efter anklagemyndighedens opfattelse er der noget, der tyder på en vis forudgående planlægning, siger senioranklageren.

- Dels fordi han har en kniv med allerede om morgenen i skolen, dels fordi han anskaffer sig en handske i løbet af dagen, som han tager på, inden han anvender kniven, siger han.

Den 20-årige er torsdag ved Retten på Frederiksberg tiltalt for manddrab. Selv om han erkender, at han førte kniven, nægter han sig skyldig.

Han hævder, at han tog kniven med, fordi han frygtede, at han ville blive overfaldet af den 18-årige og hans venner.

Handsken tog han på, fordi han ikke ville skader sine knoer, hvis det skulle komme til håndgemæng.

Den tiltalte opsøgte den 18-årige, fordi han mente, at den anden havde lagt an på hans kæreste. Efter en diskussion stak han med kniven, der gik gennem leveren og legemspulsåren ved højre nyre.

- Når han stikker på den måde, han gør, som medfører så voldsomme skader, må man jo fra rettens side spørge sig selv, om han ikke burde have indset, at der var en overvejende sandsynlighed for, at han ville dø, mener senioranklageren.

Efter knivstikkeriet kørte en kammerat offeret til Rigshospitalet, hvor han kom på operationsbordet. Men det lykkedes ikke lægerne at redde hans liv.

Den 20-årige meldte samme eftermiddag sig selv til politiet.

Retten ventes den 23. juni at afgøre, om den tiltalte er skyldig.

/ritzau/