Rocker anholdt under stor bandeaktion

Politifolk fra Københavns Vestegns Politi, Rigspolitiet og en række andre politikredse slog torsdag morgen til i en stor aktion mod bandemiljøet i Bagsværd ved København.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Torsdag eftermiddag er en 27-årig mand med tilknytning til rockergrupperingen Satudarah MC blevet varetægtsfængslet.

– Han er sigtet for omfattende handel med narkotika. Men grundlovsforhøret var bag lukkede døre, da vi mistænker, at der er medgerningsmænd, og derfor kan jeg ikke fortælle meget mere, siger vicepolitiinspektør Carsten Jansson til Ritzau.

Politiet har siden torsdag morgen klokken syv ransaget 10 adresser i og omkring Bagsværd, hvor den hollandske rockergruppe Satudarah MC slog sig ned i november sidste år og siden har opslugt hovedparten af indvandrerbanden Værebros Hårde Kerne.

– Vi har været på flere adresser relateret til Satudarah MC, men også på forskellige udendørs arealer derude, siger Carsten Jansson.

Det drejer sig blandt andet om Satudarah MC’s klubhus på Laurentsvej i Bagsværd og Værebroparken, oplyser han.

Torsdagens aktion, der er et led i de sjællandske politikredses samlede indsats mod bandemiljøet, sker efter længere tids efterforskning på baggrund af mistanke om handel med narko i området.

Ud over at skride til anholdelse af den 27-årige har politiet fundet en skarpladt pistol, 50 patroner og omkring 200 gram narkotika under aktionen, oplyser Carsten Jansson.

Den 27-årige, der blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Glostrup, har ikke villet udtale sig til politiet. Han er foreløbigt varetægtsfængslet i fire uger.

/ritzau/