Seks rockere fængslet for afpresning af eksrocker


Arkivfoto

En tidligere Bandidos-rocker, der er kommet i unåde blandt sine eksbrødre, har været offer for afpresning i stor stil.

Seks Bandidos-rockere er nu anholdt i sagen, og de er sigtet for at have afpresset deres offer for mindst 793.000 kroner. Det oplyser politiets særlige bandeenhed Task Force Øst.

LÆS OGSÅ: Seks Bandidos-rockere anholdt for afpresning

De seks rockere blev onsdag fremstillet i grundlovsforhør bag lukkede døre ved Retten i Glostrup. Her blev de fem varetægtsfængslet i foreløbig fire uger, mens den sidste blev varetægtsfængslet i to uger.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Noget tyder på, at de seks rockere får moralsk opbakning fra højeste sted.

Onsdag morgen ankom den tidligere topfigur i Hells Angels Brian Sandberg, som nu er medlem af Bandidos, til Retten i Glostrup.

Uden for retsbygningen gav den rutinerede rocker en krammer til en yngre ansigtstatoveret mand, og indbyrdes talte de om et grundlovsforhør senere i dag.

Fire af de anholdte i sagen er ifølge politiet fuldgyldige medlemmer af Bandidos, mens de sidste to er prøvemedlemmer i rockergruppen.

Sagens offer har ifølge politiet forladt Bandidos i unåde, eller hvad der i rockerjargon kaldes for "bad standing".

Ifølge Ritzaus oplysninger er en af de sigtede særdeles godt bekendt med alvorlig kriminalitet. Det drejer sig om den 27-årige PL.

Sidste år blev han i en våbensag idømt et år og tre måneders fængsel, og tilbage i 2008 blev han ved Retten i Glostrup idømt fire års fængsel for drabsforsøg efter et skyderi ved et fitnesscenter i Rødovre. Våbnene lå i en rockerborg i Hvidovre.

En anden af de sigtede i afpresningssagen, 34-årige MR, blev sidste år dømt i samme våbensag som PL. MR fik halvandet års fængsel. I samme sag blev 27-årige MI idømt en mindre bøde. Også han er sigtet i afpresningssagen.

Hos Task Force Øst oplyser politiinspektør Kim Kliver, at anholdelserne sker på baggrund af længere tids efterforskning.

I forbindelse med anholdelserne af de seks mænd, der er i alderen 26-52 år, ransagede politiet blandt andet Bandidos' klubhus i Hvidovre.

- Vi vil ikke acceptere bandemiljøets parallelsamfund, hvor de anvender vold som virkemiddel for at inddrive en klub-bestemt straf til deres tidligere medlem, siger Kim Kliver.

- Alle har krav på retssikkerhed, også tidligere bandemedlemmer, lyder det fra politiinspektøren.

/ritzau/

Leveret af Nyhedsbureauet Newspaq