Seks Bandidos-rockere anholdt for afpresning


Arkivfoto


Tirsdag aften anholdte politiet seks rockere for afpresning af et tidligere medlem, som var røget i såkaldt ‘bad standing’

Politiets særlige bandeenhed, Task Force Øst, har sent tirsdag eftermiddag 6. maj foretaget anholdelse af seks personer: De er henholdsvis 52 år, 46 år, 34 år, 28 år, 27 år og 26 år.

LÆS OGSÅ: Bandidos-rockere tiltalt for afpresning: Fik restaurant af ejer

Det er sket i en sag om afpresning for ikke under 793.000 kr. mod et tidligere Bandidos-medlem, der er røget ud i såkaldt ”bad standing”. Fire af de anholdte har status af fuldgyldige medlemmer i Bandidos Copenhagen – de øvrige to er prøvemedlemmer samme sted.

Anholdelsen er sket efter kortere tids efterforskning. Politiet har ransaget klubhuset i Hvidovre og andre lokaliteter. Ved ransagningerne blev der bl.a. fundet sagsmæssige interessante effekter, der nu skal nærmere undersøges.

 – Vi vil ikke acceptere bandemiljøets parallelsamfund, hvor de anvender vold som virkemiddel for at inddrive en klub-bestemt straf til deres tidligere medlem. Alle har krav på retssikkerhed, også tidligere bandemedlemmer. Med anholdelserne overlader vi vurderingen af en eventuel straf til domstolene, siger politiinspektør Kim Kliver, leder af Task Force Øst.

Like localeyes.dk på Facebook

De anholdte vil blive fremstillet i grundlovsforhør, der forventes afholdt i dag onsdag den 7. maj kl. 11 i Glostrup Ret. Af hensyn til den videre efterforskning vil der blive begæret lukkede døre under grundlovsforhøret.