Drab: Ældre kvinde stukket med kniv i sin lejlighed

En 71-årig kvinde, der fredag aften blev fundet død i sin lejlighed på Boulevarden i Lyngby ved København, blev dræbt med flere knivstik.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

– Hun er blevet dræbt med flere knivstik i bryst- og halsregionen, siger vicepolitiinspektør Henning Svendsen fra Nordsjællands Politi til Ritzau.

LÆS OGSÅ: Politiet undersøger muligt kvindedrab i Lyngby
Det var en hjemmehjælper, der kort efter klokken 20 fandt kvinden død i entréen til hendes lejlighed. Hjemmehjælperen var taget ud til hende, fordi hun havde brugt sit alarmtryk til Lyngby-Taarbæk Kommune.

– Man prøver at ringe til hende, men da hun ikke tager telefonen, frygter man, at hun er faldet, og en hjemmehjælper bliver sendt ud til hende. Hjemmehjælperen kommer frem klokken 20.05 og finder hende død, siger vicepolitiinspektøren.

Politiet behandlede i første omgang sagen som et såkaldt mistænkeligt dødsfald, men er nu ikke i tvivl om, at man står med et drab.

– Vi har anholdt en midaldrende mand fra området, fordi han udviste mistænkelig adfærd, siger Henning Svendsen, der ikke ved, om den anholdte kendte offeret.

Manden har sagt til politiet, at han intet kender til drabet på kvinden. Han sidder lørdag stadig til afhøring, og det er ved middagstid ikke afgjort, om han skal fremstilles i grundlovsforhør med krav om fængsling eller løslades.

Politiet kender endnu ikke motivet til drabet.

– Der er ikke tegn på indbrud, og der er ikke stjålet noget fra lejligheden, forklarer Henning Svendsen.

Nordsjællands Politi vil meget gerne høre fra eventuelle vidner.

– Hvis folk har bemærket noget usædvanligt i området omkring Boulevarden i Lyngby fredag aften omkring klokken 20, vil vi meget gerne høre fra dem, understreger vicepolitiinspektøren.

Den 71-årige kvinde, der boede i lejligheden, var ugift og har ingen børn.

/ritzau/