Politikere kræver sikkerhed for forfattere og journalister i Pusherstreet


Arkivfoto

Politikere fra begge sider af Folketinget er enige om, at det er urimeligt, at forfatteren Peter Øvig Knudsen har måttet opgive at skrive en bog om Pusher Street.

LÆS OGSÅ: Forfatter tør ikke skrive bog om Pusher Street

Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen, siger til Ritzau, at sagen med tydelighed viser, hvor råt miljøet er på Christiania:

- Det illustrerer, at Christiania ikke er en fristad, men et parallelsamfund, hvor man ikke har de samme frihedsrettigheder som i resten af landet.

Like localeyes.dk på Facebook

- Turister bliver overfaldet, hvis de tager billeder, journalister tør ikke komme der, og nu er der en forfatter, som må opgive en bog, siger Karsten Lauritzen.

En af de politifolk, som Øvig har rådspurgt, er Steffen Steffensen, leder af Task Force Pusher Street ved Københavns Politi. Han bekræfter over for Jyllands-Posten Øvigs udlægning.

- Det er korrekt, at jeg har sagt, at det er en dårlig idé, og det synes jeg fortsat, siger han.

- Peter Øvig Knudsen sagde, at han ville skrive en seriøs bog og gå i dybden med det miljø, der er derude, og det er meget råt og præget af vold og trusler. Jeg rådede ham til at lade være af hensyn til hans børn og hans egen sikkerhed, siger Steffen Steffensen.

Men ifølge Karsten Lauritzen styrker det de kriminelle miljøer, at Peter Øvig Knudsen opgiver sit projekt.

- Det viser de kriminelle, hvor meget magt de har, siger han og opfordrer justitsminister Karen Hækkerup (S) til at forklare, hvad politiet gør for at beskytte de mennesker, der trodser advarslerne om at blive væk.

- Ministeren må træde i karakter og forklare, at hvis Øvig eller andre vil skrive en bog, skal de have lov til det. Får de trusler, er det politiets opgave at beskytte dem, siger Karsten Lauritzen.

Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen, finder det også problematisk, at Øvig må opgive sin bog.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

- Det er på ingen måde rimeligt, at der er grupper i samfundet, som ikke respekterer det helligste i vores land, nemlig retten til at ytre sig, siger hun og henviser til, at regeringen med sin bandepakke er på rette vej med at løfte indsatsen mod rockere.

/ritzau/ Tekst leveret af Nyhedsbureauet Newspaq