Betjent om stormrøveri: Pengesedler fløj som blade


– Der var pengesedler overalt. De fløj rundt som blade på en efterårsdag.

Sådan forklarer en politibetjent i Retten på Frederiksberg omstændighederne omkring et røveri mod Western Union på Frederikssundsvej i Brønshøj under oktoberstormen “Allan” sidste år.

LÆS OGSÅ: Politiet skyder efter røvere på flugt

I alt fløj der sedler for en værdi af 145.500 kroner rundt i stormen.

Der er tale om en motorcykelbetjent, som på grund af den kraftige vind var på vagt i en almindelig patruljebil. Sammen med sin makker fik han øje på nogle løbende, maskerede mænd på gaden, og betjenten satte efter dem til fods.

LÆS OGSÅ: Dumt røveri: 145.500 kr. blæste væk

Kort forinden havde tre gerningsmænd begået et røveri mod vekselkontoret Western Union, og de var derfor på flugt.

– Nogle råber noget med, at gerningsmændene har en pistol, beretter politiassistenten.

Gerningsmændene forsøgte at flygte i en Volvo S40. Betjenten affyrede derfor skud mod bilens dæk, som punkterede. Det førte til, at bilen kørte ind i porten hos en haveforening.

Herfra flygtede den ene af de tiltalte – en 20-årig mand, der mandag har erkendt i retten at have begået røveriet.

På grund af en klage over betjenten fra den 20-åriges forsvarer, Hanne Rahbæk, for magtanvendelse ved affyring af skuddene, gik betjenten ikke i detaljer med den del af episoden.

Tidligere mandag blev der vist overvågningsvideoer fra vekselkontoret. På et af kameraerne kunne man se, hvordan pengesedlerne fløj rundt i luften udenfor kontorets facade.

Indehaveren af vekselkontoret forklarede i retten, at der efter en kasseoptælling manglede 15.000 euro og 33.000 kroner i kassen, hvilket svarer til det beløb, der fløj forvildet rundt i stormen.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

I retten sidder også en 22-årig mand tiltalt for røveriet. Han har nægtet sig skyldig i røveriet og en række mindre forhold, som han også er tiltalt for.

Begge er tilknyttet banden Loyal to Familia.

/ritzau/ Tekst leveret af Nyhedsbureauet Newspaq