Avis har gravet i ministers privatliv: Sendte 573 sms’er til sin mor


Berlingske har gravet i uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen (R) private data, men det er sket med tilladelse for at sætte fokus på det digitaliserede samfund.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Berlingske har fået adgang til ministerens private data i form af skatteoplysninger, mails, sms’er og andet, hun bruger sin telefon til.

LÆS OGSÅ: NSA overvågede 33 millioner mobilsamtaler
De har på den baggrund fundet ud af, at hun har sendt 573 sms’er til sin mor og 1462 sms’er til Andreas Hemmeth, der er pressechef hos de Radikale. Det gælder perioden fra 21. september 2011 til 5. december 2013.

Desuden bruger hun i gennemsnit 36,3 minutter på hendes løbetur rundt om søerne i København.

LÆS OGSÅ: NSA-spionage er nået til Danmark
Sofie Carsten Nielsen har valgt at deltage for at sætte fokus på fremtidens digitale samfund.

– Jeg vil gerne opnå, at vi får en åben og demokratisk debat om, hvordan fremtiden former sig. Vores samfund bliver mere og mere digitalt. Det giver muligheder.

– Men det giver også udfordringer. Jeg har indflydelse på, hvordan vi regulerer vores data, og så synes jeg også, at jeg må sætte mig selv i spil, siger Sofie Carsten Nielsen (R).

Folketingets formand, Mogens Lykketoft (S), kalder det for et “interessant eksperiment”.

– Det kan få betydning for debatten om vores data, men jeg går ud fra, at det også er deres tanke med at deltage, så det kan illustreres, hvor voldsomt mange data der findes på folk.

Berlingskes undersøgelse bygger blandt andet på analyser af 18.047 e-mail, 31.303 teledata og 2.407 bankregistreringer.

Regeringen har i mere end et halvt år forsøgt at lukke den overvågningsdebat, som de lækkede dokumenter fra whistlebloweren Edward Snowden og NSA har affødt, skriver avisen.

/ritzau/

Leveret af Nyhedsbureauet Newspaq