Ricko-drabet: 20-årig frifindes af medtiltalt

Den 20-årige TY havde ikke noget at gøre med det brutale drab på Ricko Træholt, der mistede livet efter at være blevet stukket i halsen og brystet på Høje Taastrup Station en lørdag aften i oktober sidste år.

LÆS OGSÅ: Ung mand stukket ihjel på Høje Taastrup Station

Det hævder både TY og hans medtiltalte i nævningesagen, 17-årige HS, som begge står tiltalt for drab og drabsforsøg.

LÆS OGSÅ: Knivdrab – Blomster og farvelbreve på drabssted

- Jeg havde ingen kontakt til ham (HS, red.) den dag. Jeg var til fødselsdagsfest i Bagsværd, fortæller TY onsdag eftermiddag, efter at han iført blå jeans og sort træningstrøje har sat sig i vidneskranken i retslokalet i Glostrup.

LÆS OGSÅ: Ricko stukket ihjel efter flere overfald på Vestegnen

HS fastslog allerede onsdag formiddag, at TY ikke var på Høje Taastrup Station, da de dybe knivstik kostede 19-årige Ricko Træholt livet.

Politiets oplysninger fra mobilmaster på den københavnske vestegn fortæller imidlertid en anden historie om TY's færden på drabsdagen.

Like localeyes.dk på Facebook

Den 20-årige mand fastholder dog, at han var til fest i Bagsværd på gerningstidspunktet. Og et par timer inden drabet overlod han i øvrigt sin telefon til en kammerat, hvorefter han ikke så den resten af aftenen.

Drabet skete ifølge HS, efter at han var røget i slagsmål på Høje Taastrup Station med flere personer, som han var uvenner med.

Han har forklaret, at en knivbevæbnet kammerat pludselig troppede op og kom ham til undsætning. Hvem denne kammerat var, vil han ikke ud med, men han fastholder, at det ikke var TY.

Begge tiltalte forklarer i øvrigt, at de ikke kendte Ricko Træholt før det skæbnesvangre slagsmål.

Under sin forelæggelse af sagen onsdag formiddag viste anklager Susanne Andersen en grusom video af drabet.

Den viser HS og en person, som, politiet mener, er TY, i en kaotisk jagt på Ricko Træholt og en 16-årig dreng rundt i ankomsthallen på Høje Taastrup Station, inden gerningsmændene overfalder deres to ofre med kniv.

Mens Ricko Træholt døde af sine kvæstelser, overlevede den 16-årige. Men volden mod ham betyder, at HS og TY ligeledes er tiltalt for drabsforsøg.

HS erkender, at han var på stationen 12. oktober sidste år, og at han udøvede vold mod den 16-årige, men nægter - ligesom TY - drab og drabsforsøg.

Sagen fortsætter over flere dage. Dommen falder i maj.

/ritzau/ Tekst leveret af Nyhedsbureauet Newspaq