Bille-vold: Øjenvidne chokeret over betjente


Arkivfoto


Sent onsdag eftermiddag er det endnu uvist, hvad der kommer til at ske med Rosenborg-angriberen Nicki Bille Nielsen, som har forklaret sig over for den norske klubs ledelse.

LÆS OGSÅ: Morten Olsen om Billes anholdelse: Det ligner en Bendtner sag

Sportslig leder i Rosenborg, Erik Hoftun, har ikke taget stilling til sagen endnu, da han vil samle så meget information som muligt.

Nicki Bille, som indtil videre ikke er en del af Rosenborgs trup til kampe og træning, kan måske få gavn af en vens beretning fra fredagens anholdelse i København.

LÆS OGSÅ: Video af kaotisk anholdelse: Nicki Bille kunne ikke trække vejret

Øjenvidnet og vennen til Nicki Bille har en anden version af anholdelsen i København, end den der hidtil har været fremme.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Nicki Bille blev ifølge Ekstra Bladet natten til fredag anholdt for gadeuorden og siden også sigtet for vold mod tjenestemand i funktion, fordi han angiveligt havde bidt en betjent i armen.

Marc Larsen, som var vidne til anholdelsen, mener, at det var alt for brutalt af politiet at anholde Nicki Bille på den måde, som det skete.

– Det var ekstremt grænseoverskridende at være vidne til, hvordan politiet behandlede ham, siger Marc Larsen til Her & Nu.

Han så, hvordan Nicki Bille ved 00.30-tiden blev anholdt i Antonigade i det indre København.

– Nicki stod ude på gaden i det lille kryds ved Antonigade og Pilestræde. Han var frustreret over et eller andet. Han stod helt alene, der var ingen andre i nærheden.

– Jeg gik hen for at se, om han var ok, men han gik over til et cykelstativ, som han sparkede ud efter. Jeg tror, han snittede en cykel, men der var ikke noget, der væltede. I samme sekund kørte der en politibil frem og holdt stille i krydset.

– Jeg tror, Nicki registrerede, at de var der, for han blev helt rolig og stillede sig op ad en butiksfacade. Jeg tror, de har set, at han sparkede ud efter cyklen, for de parkerede bilen og fløj ud af dørene og over til ham, fortæller Marc Larsen.

– På intet tidspunkt råbte de ham an eller prøvede at kommunikere med ham. De løb direkte over og hev fat i ham. Med det samme forsøgte de at få hans arme om på ryggen. De begyndte at trække ham ned ad Antonigade.

– Det undrede mig, for det var modsat, hvor de holdt. Han spurgte flere gange, hvad de havde gang i, men de svarede ham ikke og blev bare ved med at hive i hans arme.

– Da de får begge hans arme om på ryggen, giver de ham pludselig peberspray i ansigtet. To gange. På 10 centimers afstand.

– Det var for mig at se helt unødvendigt. De havde ham under fuldstændig kontrol, da de sprøjtede peberspray direkte i øjnene på ham, siger vidnet.

Marc Larsens tillid til politiet har lidt et alvorligt knæk, og han er villig til at fortælle sin version i retten.

– Det var som om, de ønskede, at det skulle eskalere. Mine ben rystede under mig, fordi jeg var så chokeret over at en så relativ uskyldig situation skulle håndteres på den måde.

– Jeg håber, at alle videoerne kommer frem i offentligheden, så alle kan se, hvad det var, der skete, og jeg har sagt til Nicki, at jeg gerne vil vidne i retten, hvis det bliver nødvendigt, siger han.

/ritzau/ Tekst leveret af Nyhedsbureauet Newspaq