Hells Angels-rockere anholdt for røveriforsøg

To fuldgyldige medlemmer af Hells Angels samt en prospekt vil blive fremstillet i grundlovsforhør i morgen.

Like localeyes.dk på Facebook

Røverisektionen, Afdelingen for personfarlig kriminalitet, Københavns Politi, gennemførte i dag kl. 09.30 en planlagt anholdelses- og ransagningsaktion mod seks adresser i København.

LÆS OGSÅ: Lige nu: Stor politiaktion mod HA på Amager
Aktionen var resultat af efterforskningen af et groft røveriforsøg mod Vekselbureauet Merex, Vester Farimagsgade i København torsdag den 17. juli 2014 kl. 08.30. Ved røveriforsøget var en gerningsmand i nattens løb trængt ind på stedet. Da en medarbejder om morgenen mødte ind, blev hun bagbundet med strips og fik tape for munden. Kun ved et tilfælde mødte endnu en ansat ind på samme tidspunkt, og da denne tilkaldte politiet, stak gerningsmændene af.

Målet med dagens aktionen var at foretage anholdelse af tre identificerede mulige gerningsmænd, og efterfølgende foretage ransagning på adressen Siljangade 10, der er et kendt HA-tilholdssted. Desuden blev fem andre adresser, der kunne sættes i forbindelse med de anholdte, ransaget.

I tidsrummet mellem kl. 09.31 og kl. 09.48 i dag blev der foretaget anholdelse af to fuldgyldige medlemmer af Hells Angels på henholdsvis 44 år og 32 år samt en prospekt på 32 år. Den 44-årige blev anholdt i Siljangade.

– Det er en længerevarende efterforskning, der betyder, at vi i dag har kunnet foretage anholdelser af de formodede gerningsmænd, siger vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen, der er leder af Afdelingen for personfarlig kriminalitet, Københavns Politi.

De anholdte vil blive fremstillet i grundlovsforhør onsdag den 10. september. Anklagemyndigheden vil kræve varetægtsfængsling af de anholdte, der er sigtet for forsøg på groft røveri.

Tidspunktet for grundlovsforhøret kendes endnu ikke.