Nævn: Bandidos kan blive i klubhus


/Tv fra demonstration mod rockerborgen d.6 oktober 2013/

Natur- og Miljøklagenævnet underkender Københavns Kommunes afgørelse, som forbyder rockergruppen Bandidos at benytte et hus i Vanløse som klubhus.

LÆS OGSÅ: 100 år gammel lov kan lukke rockerborg

Ifølge nævnets afgørelse lider kommunens påbud, som forbyder personer med tilknytning til Bandidos at bruge ejendommen på Tudskærvej som klubhus, af “væsentlige retslige mangler”.

LÆS OGSÅ: Demonstration mod Bandidos rockerborg i Vanløse

– Jeg er meget tilfreds med den afgørelse. Sagen er blevet brugt af politikerne til at markere sig i valgkampen op til kommunalvalget, fortæller rockernes advokat, Michael Juul Eriksen, til Ritzau.

LÆS OGSÅ: Protester mod rockerborg er ligesom jødeforfølgelsen

I tiden op til kommunalvalget i november gik de københavnske lokalpolitikere Jakob Hougaard (S) og Jakob Næsager (K) forrest i kampen for at forhindre Bandidos i at bruge ejendommen som klubhus.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Politikerne arrangerede i den forbindelse et fakkeloptog i kvarteret, hvor flere hundrede mennesker deltog.

Efterfølgende udformede kommunens teknik- og miljøudvalg et påbud, som instruerede rockerne om, at villaen ifølge en servitut fra 1918 kun må anvendes som familiebolig.

Kommunen har ifølge nævnet begået to afgørende fejl. For det første har kommunen i sit påbud ikke anført, hvorfor indretningen og brugen af boligen skulle være i strid med servitutten.

For det andet har kommunen ikke i den høring, som er foregået i forbindelse med påbud, inddraget lejeren af huset. Kun det selskab, der står som ejer af huset, er blevet hørt.

Nævnet lægger i øvrigt vægt på, at der ikke foreligger oplysninger om, at brugen af huset skulle være unødigt generende for omgivelserne.

Københavns Politi har i forbindelse med sagen oplyst, at der fra januar til oktober 2013 har været to tilfælde af for høj musik på stedet. Men det er ifølge nævnet ikke nok til, at servitutten er overtrådt.

Afgørelsen fra Natur- og Miljøklagenævnet er enstemmig. Københavns Kommune har mulighed for at indbringe afgørelsen for retten. Det skal i så fald ske, inden der er gået et halvt år.

/ritzau/ Tekst leveret af Nyhedsbureauet Newspaq